Haasta itsesi ja lähde kanssamme Suomen luontoon!

Tiedätkö sen tunteen, kun ideoita pulppuaa, eikä sille vaan voi mitään?

Näin kävi meille, kahdelle eräopasopiskelijalle, jotka nauttivat suunnattomasti luonnossa liikkumisesta ja retkeilystä. Tutustuimme toisiimme eräopasopintojen kautta ja jo pian opintojen alettua huomasimme, että meillä on samankaltaisia näkemyksiä luonnon elämyksellisistä mahdollisuuksista. Aloimmekin pyörittelemään ajatusta projektista, jolla saisimme mahdollisimman monta suomalaista löytämään itsensä luonnosta ja nauttimaan siitä, kuten me itse nautimme.

Ideoinnista syntyi haastekampanja nimeltä Luontohaaste. Työkaluna toimii ensisijaisesti sosiaalinen media, jolla toivomme tavoittavamme ihmiset ruutujen takana. Meille retkeily on iso osa elämää. Sen avulla oppii paljon itsestä, muista ja ympäröivästä luonnosta, sekä saa mahtavia kokemuksia ja elämyksiä. Retkeily voi tapahtua pihapiirissä tai erämaissa, mutta yhdistävänä tekijänä on useimmiten uudet kokemukset ja seikkaileminen. Luonto tarjoaa jokaiselle omanlaisensa seikkailun.

evaat-kurjenrahka

luontohaaste3

Tavoitteenamme on saada kaikki ihmiset liikkeelle: ulos, luontoon, retkeilyn ja ulkoilun pariin.

Luontohaasteessa haastat itsesi erilaisissa luontoon liittyvissä tehtävissä. Niitä voi olla uusien ulkoilulajien kokeileminen, uuden luontotiedon omaksuminen, lähiympäristössäsi liikkuminen ja monipuolisten retkeilytaitojen opetteleminen. Luontohaasteessa esimerkiksi opetellaan tunnistamaan lintuja, harjoitellaan kartan lukemista, kuljetaan poluilla, puistoissa ja metsissä, harjoitellaan kädentaitoja ja välillä ihan vaan fiilistellään luonnossa hengähtämistä. Mieli avoimena tutkitaan omaa ympäristöä kaikkina vuoden aikoina.

Luontohaasteen tärkeä elementti on yhdessä tekeminen ja yhdessä oppiminen. Se tarkoittaa sitä, että me ohjeistamme ja opetamme mitä sinun tarvitsee tehdä, jonka jälkeen toivomme sinun jakavan kokemuksesi joko meidän kanssamme sosiaalisessa mediassa tai jonkun läheisen tai ystävän kanssa. Luontohaaste on loistava mahdollisuus haastaa ystävä mukaan ulkoilemaan ja kokeilemaan yhdessä uusia asioita. Ystävä voi olla oikeastaan kuka tahansa: naapuri, äiti tai isä, omat lapset, mummi tai ukki, hyvä kaveri, lemmikkieläin tai vaikka treffikumppani! Luontohaasteen voi toteuttaa myös kaikessa rauhassa yksin, mutta jakamalla kokemus jälkeenpäin, tulee siitä kuitenkin yhteistä ja yhteisöllistä! 

Tavoitteena on siis oppia ja kokea uusia luontokokemuksia yhdessä, jakaen kokemukset ja kuvat sosiaalisessa mediassa häshtägillä #luontohaaste.

Luontohaaste on suunnattu ihan kaikille kuntotasoon, retkeilykokemukseen tai ikään katsomatta. Meille on tärkeää, että kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet luontokokemuksien hankkimiseen ja siksi yritämme pitää haasteiden sisällön mahdollisimman matalalla kynnyksellä toteutettavina.

luontohaaste2

luontohaaste5

Luontohaasteen ohjeet tiivistettynä:

  1. Katso kulloisenkin haasteen ohjeet blogista, instagramista tai facebookista
  2. Toteuta haaste yksin tai ystävän kanssa.
  3. Jaa kokemuksesi valokuvamuodossa hashtagilla #luontohaaste. Kuvassa voi olla henkilöitä, maisemaa, yksityiskohta luonnosta tai oikeastaan mitä vain itse haluat. Tärkeintä on nähdä, että osallistuit ja näin voit samalla kannustaa myös muita mukaan haasteeseen.

Helppoa, eikö? Jotta saamme haasteeseen mukaan mahdollisimman paljon ihmisiä tarvitsemme apuasi. Jaa, linkkaa, kerro, ehdota, haasta. Kaverit, naapurit, sukulaiset, opettajat, vaikka kissat ja koirat ja kaikki kenelle ikinä vaan haluat haasteesta mainita. Ensimmäinen viikko on omistettu hankkeesta tiedottamiseen ja olemme kiitollisia kaikesta avusta, jonka saamme siihen liittyen. Perimmäisenä haaveenamme olisi, että joka ikinen suomalainen löytäisi luonnosta oman juttunsa, oman paikkansa ja oman tapansa olla ja elää. Nauttia pienistä ja suurista seikkailuista uskomattoman kauniissa elinympäristössämme.

Lähde liikkeelle Suomen luontoon kanssamme. Haasta itsesi ja ystäväsi mukaan nyt!

Kaisa &  Ella

img_1674

Categories: Yleinen

Tagged as: , , , , ,

Vastaa