1. Luontohaaste : Vietä talvinen eväshetki!

Nyt se alkaa!

Tervetuloa mukaan ensimmäiseen viralliseen luontohaasteeseen! Luontohaasteissa tärkeää on helppous, haluamme haasteiden olevan kaikkien toteutettavissa, jotta mahdollisimman moni huomaisi kuinka vähän vaatii luontoon lähteminen ja siellä oleilusta nauttiminen. Ideana on omalla esimerkillä innostaa muita mukaan! Haasteen saa tietenkin toteuttaa oman näköisesti ja siinä piileekin haasteen hauskuus: luonto, sen mahdollisuudet ja vaikutukset näyttäytyvät meille kaikille eri tavoin. Luonto tarjoaa erilaisen seikkailun jokaiselle.

Ensimmäinen Luontohaaste : Vietä talvinen eväshetki!

Olennainen osa jokaista päivää on syöminen ja ruokailuhetket. Ruokailemme useimmiten samalla kaavalla ja tutussa paikassa. Ensimmäinen luontohaaste onkin muuttaa arkisimmat rutiinit ja syödä vaihteeksi ulkona, luonnossa. Pakkaa eväät reppuun ja lähde viettämään eväshetkeä luontoon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko se sinulle eväshetki vai eväsretki? Haasteen ohjeet:

  1. Haasta itsesi järjestämään tämän viikon aikana talvinen eväshetki. Houkutteletko ystävän mukaan?
  2. Valitse kohde ja pakkaa eväät reppuun.
  3. Kuvaa eväshetki ja julkaise siitä kuva instagramissa tai facebookissa. Tagaa #luontohaaste tai liitä käyttäjä luontohaaste kuvaasi.
  4. Ihastele viikon aikana erilaisia kuvia eväshetkistä ja inspiroidu!

img_2676

Miten järjestän eväshetken? 

Luontohaasteelle ei missään nimessä ole yhtä oikeaa toteutustapaa, vaan haastetta saa muokata oman kiinnostuksen, kokemuksen ja taitotason mukaan. Tässä erilaisia ehdotuksia eväshetkelle:

  • Eväshetken voi järjestää vaikka kerrostalon pihapenkillä tai omassa lähipuistossa. Ota mukaan kaveri, isovanhempasi tai omat lapset?
  • Voisitko syödä eväitä päivittäisen koiran lenkittämisen yhteydessä? Omat eväät molemmille!
  • Kaverin kanssa voi esimerkiksi sopia iltatreffit lähialueen uuteen retkikohteeseen. Voitte ottaa termospulloon mukaan lämmikkeeksi teetä tai kaakaota, pakata lempiherkut mukaan ja vaihtaa kuulumiset evästelyn lomassa!
  • Kokeneempi retkeilijä voi loihtia ruoka-annoksen avotulella ja jakaa reseptinsä muidenkin kokeiltavaksi.
  • Keksitkö jotain uutta hauskaa tapaa eväshetkelle, voisiko eväät syödä vaikka puussa istuen tai jakaa tuntemattoman kanssa? 🙂

Kaikki tavat hyväksytään ja sallitaan ja mahtavinta olisi nähdä paljon erilaisia talvisia eväshetkiä! Voit halutessasi järjestää viikon aikana vaikka useamman eväshetken ja jakaa sen kanssamme!

Tulemme viikon aikana jakamaan myös omia lempireseptejämme, joita voit halutessasi kokeilla jo tämän viikon haasteessa. 

Aurinkoisia, talvisia eväshetkiä toivottaen

Ella ja Kaisa

dsc01986

2 replies »

Vastaa