Eväsleipä, retken klassikkoherkku

Eväsleivät ovat kuuluneet minun retkieväisiin ihan lapsesta asti. Leivät voivat olla hyvin simppeleitä ja maukkaita lempi aineksilla täytettyjä sämpylöitä, vähän haastavampia kolmioleipiä, tai nuotiolla grillattavia lämpimiä herkkuleipiä. Tässä postauksessa esittelen mun herkkuleivän, joka on jo lapsuudesta asti ollut mun lemppari. Lapsena en tykännyt makkarasta ja aina kun muu perhe grillasi, minä sain näitä notskileipiä. Toimii myös kun porukassa on kasvissyöjä, itse en ainakaan kasvismakkaroista juurikaan perusta.

Ruohosipulinen notskileipä:

  • reissarityyppinen tumma tai vaalea leipä
  • ruohosipulituorejuustoa
  • juustoa
  • reilusti tuoretta ruohosipulia

Voitele leivän molemmat puolet tuorejuustolla ja leikkaa ruohosipulia reilusti leivän väliin. Laita vielä leivän väliin 4 juustosiivua. Pakkaa leipä folioon ja eväspaikalla laita nuotiolle grillantumaan.

Leipien ollessa tulella on aikaa ihmetellä ympäistöä ja nauttia luonnosta. Tänään sain nauttia lumisateesta, joka isoina hiutaleina teki kaiken niin talviseksi.Läheisellä lintujen ruokintapaikalla kävi kova vilske, kun pihapiirin linnut viettivät kanssani lounashetkeä. Kun leipä on valmis malta jäähdytellä sitä hetki, koska sulanut juusto on hurjan hyvää, mutta kuumaa! Mikä on sun lemppari eväsleipä?

valmisnam

Categories: Yleinen

Tagged as: , , , , , ,

Vastaa