3. Luontohaaste: Liikkeelle luontoon

Nyt on luontohaasteen muodossa vuoro näyttää kuinka paljon ja eri tavoin me suomalaiset liikumme talvisessa luonnossa ja jos et vielä ole luontoliikuntaan innostunut, nyt on loistava mahdollisuus haastaa itsensä liikkeelle ulos!

1. Lähde ulos liikkumaan sinulle mieluisan vanhan tai uuden ulkoilulajin pariin yksin tai porukalla.

2. Ota kuva millä tavalla olet liikkeellä ja jaa se instagramissa hashtagilla #luontohaaste tai luontohaasteen facebooksivuilla.

Millaisesta ulkoilusta sinä pidät? Sisältyykö lajiin vauhtia ja extremeä, kunnon kohotusta vai kenties nautiskelua kauniissa maisemissa? Vai onko se keino siirtyä paikasta toiseen? Tällä viikolla esitellään toisillemme mitä kaikkea liikuntaa luonnossa voi harrastaa. Haastekuvien joukosta jokainen meistä voi saada uusia innostuksia ja löytää kokeilemisen arvoisia lajeja, kenties haastaa itsensä kokeilemaan täysin uutta lajia.

dsc_2041

dsc_2082

image

Luonto tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan ympäristön liikunnalle ja mikä parasta, se tarjoaa ilmaisia liikuntapaikkoja omatoimisille ulkoilijoille. Luonnossa liikunta on hauskaa, maisemat vaihtuvat ja maaston muodot sekä olosuhteet haastavat liikkujaa. Tällä viikolla haastamme teidät liikkumaan luontoon ja näyttämään miten monin eri tavoin luonnossa voi liikkua.

17149133_10155641915791393_1769389541_o

dsc_0044_2

Osassa Suomea on vielä täysi talvi joka mahdollistaa mm. hiihtämisen, lumikenkäilyn tai mäenlaskun. Eteläsuomessa ja länsirannikolla on jo kevään tuntua ja polut ovat sulia. Poluilla voikin törmätä jo maastopyöräilijöihin ja juoksijoihin. Monia lajeja voi toki harrastaa ympäri vuoden, vaikkapa sauvakävely ja metsälenkit onnistuvat niin talvella kuin kesälläkin.

Harrastatko liikuntaa yksin vai porukassa? Kuulutko johonkin harrasteryhmään, vai lähdetkö ulos perheen ja ystävien kanssa? Esittele lajisi muille! Nyt on oiva tilaisuus haastaa myös kaverit kokeilemaan sinulle mieluisaa lajia. Vaihtarina voit lähteä kaverin matkaa kokeilemaan sinulle uutta lajia.

hiihto2

 

Loistavaa ulkoiluviikkoa kaikille, näytetään yhdessä kuinka monin eri tavoin Suomi liikkuu luonnossa!

Kaisa ja Ella

retkiluistelu2

Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen

 

 

1 reply »

Vastaa