Uncategorized

Kevään vesisateilla lätäköihin pomppimaan!

Tällä viikolla säätilat vaihtelevat rajusti laidasta toiseen. Samassa paikassa saattaa alkuviikolla olla hankikantoa ja loppuviikosta jättimäisiä vesilätäköitä. Eri puolilla Suomea voi myös säätila vaihdella niin auringon määrältä kuin lämpötilaltaankin.

Keväisin sataa usein vettä tai räntää. Vaikka kastuminen on joskus kurjaa, muistuttelen itseäni sateen tärkeydestä; kevät etenee ja luonto saa kaipaamaansa ravinteita. Lapsena rakastin pomppia kumisaappailla vesilätäköissä, niinkuin varmaan suurin osa lapsista. Teini-iässä, ehkä jo vähän salassa, tanssittiin kaverin kanssa sadetanssia, jotta päästäisiin räiskyttelemään vettä oikeen kunnolla. Keksittiin hieno lorukin sadetanssiin. Törmäsin nuoruudessani usein yhteen itselleni vieraaseen naiseen joka rakasti sadetta. Vaikken tuntenut häntä, opin häneltä paljon. Kun satoi vettä, hän pukeutui kauneimpiin vedenkestäviin vaatteisiin ja oli mitä parhaimmalla tuulella. Hän sanoi, että sade on niin kaunis ja symbolinen asia, että ei keksi mitään syytä olla iloitsematta siitä. Usein muistelen tuon naisen asennetta ja yritän ajatella samoin.

Ella

DSC02109

 

Kategoriat:Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s