9. Luontohaaste: Päiväretki uuteen kohteeseen

Maamme on pullollaan kiinnostavia retkeilykohteita. Tällä viikolla haastamme teidät päiväretkelle uuteen kohteeseen. Retkikohde voi olla lähellä tai kaukana. Se voi olla merkitty retkeilyreitti, sinulle uusi lenkkipolku, kansallispuisto, metsä tai nähtävyys luonnossa.

  1. Etsi lähiympäristöstäsi tai kauempaa uusi retkikohde.
  2. Pakkaa reppu, ota eväät ja tee päiväretki valitsemaasi paikkaan.
  3. Esittele sinulle uusi retkipaikka tai retkitunnelmointia #luontohaaste instagramissa tai facebookissa.ella katsooDSC04103

Tuttu ja turvallinen vai uusi ja jännittävä?

Välillä tuntuu, ettei keksi minne menisi retkelle. Haluaisi löytää jonkun uuden reitin tai paikan, mutta tuleekin lähdettyä tuttuun ja turvalliseen, hyväksi todettuun lempimaastoon. Ja ne lempipaikat vasta ihania ovatkin. Tällä viikolla kuitenkin koitetaan löytää uusia kivoja paikkoja, tai tutustua lähellä olevaan kohteeseen, josta voi tulla jopa seuraava lempipaikka.

ella katsoo 2DSC04105Minne lähtisin? Mistä löydän tietoa?

Netti on pullollaan retkipaikkavinkkejä, kun vaan osaa etsiä. Retkipaikka on suurin retkikohteita esittelevä sivusto, mutta myös monet retkiblogit ovat täynnä loistavia kohdevinkkejä. Tutustu viikolla retkipaikan sivuihin, olisiko siellä sinun asuinalueesi lähistöltä jokin uusi innostava kohde?rantaranta2

Retkikohdesuositus: Porkkalanniemi

Me käytiin viime viikolla eräopasopiskelijaluokan kanssa ihastelemassa keväistä Porkkalanniemeä ja haluamme suositella paikkaa kaikille muillekkin. Retkipaikassa on myös juttua porkkalanniemestä, sen löydät täältä. Porkkalanniemi sijaitsee Kirkkonumellä Etelä-Suomessa ja tunnetaan kauniista kalliorannoistaan.

Lähdimme aamuvarhaisella liikkeelle ja päivän teemamme oli linturetki. Aamu oli kylmä. Matkalla pysähdyimme pellonlaitaan hytisemään ja tarkkailemaan kevään lintuja aurinkoiseen selkeään aamuun. Seuraava stoppi oli läheisellä lintutornilla. Autossa vedimme lisää lämmintä vaatetta päälle, sillä aamun koleus oli meidät kaikki yllättänyt.

Aurinkoiset kevätaamut ovat niin kauniita. Aurinko paistoi, muttei jaksanut vielä lämmittää. Kaikki värit tuntuvat vasta heräilevän kevääseen, ja kun jalkoihin katsoo astellessaan, näkee pieniä vihreitä alkuja puskevan ylös maasta. Linnut heräilivät aamun säteisiin livertämään ja lentelemään.

alkuporkkalanniemiPorkkalanniemeen päästyämme autot jäivät parkkiin ja astelimme keväältä tuoksuvan metsän poikki rantakallioille. Porkkalanniemessä oli tuulista. Päätimme pitää heti lounastauon, ja jatkaa lounaan jälkeen lintujen tarkkailua. Me valitsimme rantakallioilta kauniin näkymän merelle. Syödessä keskustelimme, miten meren ranta on meille molemmille tärkeä paikka. Haaveilimme tulevamme kesällä tänne uimaan ja syksyllä syysmyrskyjä bongaamaan. Kalalokki yritti hivuttautua lounaalle meidän kanssa ja huvittelimme ottamalla siitä hassuja mittasuhdekuvia.

eväät ella 2lokki2

 

eväät ellaIltapäivän kiertelimme Porkkalanniemeä ja staijasimme lintuja. Päivä oli mitä mainioin lintujen muuton tarkkailuun, sillä valtavat kurkiaurat ylittivät meidät tuon tuosta. Päivä saattoi olla jopa kurkien päämuuttopäivä, niitä lensi ylitsemme yli 5000! Näimme useiden lintulajien lisäksi myös kohmeisen kyyn ja vikkelämmän rantakäärmeen. Kyy odotteli kohmeessa kerällä auringon lämpöä.

Porkkalanniemi tarjoaa mahtavat puitteet retkiin kaikkina vuoden aikoina. Ja löytyypä siltä hyvät tulipaikatkin. Suuri suositus tälle kauniille kohteelle, mutta muistathan ainakin näin keväällä pukeutua lämpimästi, sillä mereltä rantaan osuva tuuli on vielä todella kylmä!DSC04109

 

 

 

1 reply »

Vastaa