Uncategorized

12. Luontohaaste: Haasta läheinen mukaan luontoon <3

Pienikin teko voi olla toiselle merkittävä asia

Tällä viikolla vietetään äitienpäivää, joten haastamme teidät kaikki suomalaiset retkelle äidin, mummon tai jonkun muun läheisen kanssa. Retken voi tehdä ystävän, rakkaan tai sukulaisen kanssa. Retken ei tarvitse olla pitkä tai etäälle ulottuva. Vaikkapa Mummin vieminen läheiselle valkovuokkopaikalle riittää. Jo pienikin hetki ulkona saa aikaan ihmeitä, ainakin kun sen viettää hyvässä seurassa. <3

  1. Kilauta äidille, mummille, jollekkin muulle läheisellesi tai tärkeälle henkilölle ja kutsu hänet kanssasi retkelle lähiluontoon.
  2. Lähtekää ulos ihmettelemään kevään kauneutta.
  3. Ota kuva yhteiseltä retkeltänne ja jaa se muiden kanssa #luontohaaste instagramissa tai facebookissa.

vuokkosinivuokot

Luonto liikuttaa meitä kaikkia lapsista vanhuksiin

Monen luontosuhteen pohja rakennetaan lapsena. Muistoissa saattaa olla isovanhempien kanssa tehdyt retket tai vanhempien kanssa ulkona touhuilu. Joillekkin ulkoilu voi olla osa hyvän ystävän tai perheenjäsenen kanssa vietettyä aikaa. Kiireen keskellä on hyvä soittaa ystävällä ja piipahtaa termarikahvihetkellä vaikkapa rantakallioilla. Isovanhempien vieminen ulos luontoon, on heille mukava yllätys. Moni saattaa vanhemmiten arkailla itsekseen ulos lähtemistä.

valkovuokotvalkovuokot 2

Lähiluonto riittää

Luonto on heräämässä toden teolla kevääseen. Luonnon kauneutta voi ihmetellä myös lähiluonnossa. Lähimetsissä kukat kukkivat ja linnut lirkuttelevat kevätlaulujaan. Ötökät heräilevät pörräämään kevääseen ja viime viikolla on näkynyt paljon myös perhosia. Millaisen retken sinä vietät läheisesi kanssa, kerro se meille kuvin ja innosta ehkä joku muukin retkelle?

Mukavaa keväistä viikkoa ja aurinkoista äitienpäivää!

Halauksin,
Kaisa ja Ella

Categories: Uncategorized

1 reply »

Vastaa