15. Luontohaaste: Heitä talviturkki!

Tervetuloa kesä! Uimaan!

Jihuu toukokuu vaihtuu kesäkuuksi eli olisiko nyt jo virallisesti kesä? Meidän mielestä on ainakin hyvä aika heittää talviturkki pois ja pulahtaa viileään veteen! Ja kuten suomen kielen sanakirjassa asia kuvataan “Heittää pois talviturkkinsa  = käydä uintikauden aikana ensimmäistä kertaa uimassa“, joten tällä haasteella julistamme virallisen uintikauden avatuksi!

  1. Lähde rantaan tai rantasaunalle ja pulahda viileään veteen!
  2. Jaa kuva uintihetkestäsi #luontohaaste instagramissa tai facebookissa. Haasta myös kaverit mukaan!

DSC_6280

maisema

Turvallisesti vesillä

Uidessa tulee aina muistaa turvallisuus. Lähde uimaan aina kaverin kanssa ja ui aina rannan suuntaisesti. Meistä suomalaisista kolmasosa ei osaa uida kunnolla. Vesi elementtinä on kuitenkin tässä tuhansien järvien ja pitkän rantaviivan omaavassa maassa yksi  parhaista kesäasioista. Uimataito tuo varmuutta niin aikuiselle kuin lapselle liikkua vesillä – se antaa vapauden nauttia vedestä. Tärkeää on, että tietää omat taitonsa. Lisää tietoa uintiturvallisuudesta löydät Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Viisaasti vesillä -kampanjan sivuilta.

ellauilaituri

Uimaan mereen

Mikä olisikaan ihanampi tapa aloittaa viikko, kuin pyöräillä rantaan ja pulahtaa virkistivään meriveteen? Mulla oli tänään mahdollisuus hypätä lapsuuden kotikaupungissani pyörän selkään ja hurauttaa viileässä tuulessa kohti rantaa. Pitkästä aikaa vapaapäivä, kesäistä ja aurinkoista! Mitä lähemmäs rantaa pääsin, alkoi tuuli tuntua entistä navakammalta ja kesän lämpö hävisi tuulen mukana. Aloin jo epäillä hyvää ideaani. Kiertelin kivoja rantapaikkoja fillarillani ja fiilistelin merenrantaa. Pitkästä aikaa olin meren äärellä viileässä tuulessa. Vesilintuja näkyi rantojen läheisyydessä paljon. Kalliot tuntuivat auringossa lämpimiltä paljaiden varpaiden alla. Uimapaikakseni valitsin pienen hiekkarannan. Ranta ei ole enää virallinen uimaranta ja pukusuojat olivat huonossa kunnossa. Olin ainut rannalla ja sujautin uimapuvun päälle ja lähdin päättäväisesti vastatuuleen kahlaamaan. Vesi tuntui lämpimältä, mutta virkisti ihan todella. Lehdossa kuulin satakielen naksuttelevan ja mustarastaiden livertävän. Mikä loistava kesäpäivä, sen kylmästä tuulesta huolimatta! 🙂

-Kaisa

uimaanpyöräretki uimaan

 

 

1 reply »

Vastaa