17. Luontohaaste: Nuku yö ulkona

Luontohaaste ‚̧ԳŹ Luonnonp√§iv√§

Tällä viikolla vietetään kolmatta Suomen Luonnonpäivää. Päivä on 17.6. lauantai, jolloin ympäri Suomen rakastutaan kesäyöhön juhlistaen sitä nukkumalla yö ulkona (Luonnon päivät ja Suomen latu).  Luontohaaste on mukana haastamassa sinut kokeilemaan ulkosalla nukkumista. Yöpymispaikka voi olla ihan vaan oma piha tai parveke tai tietysti mikä tahansa retkeilykohde. Nukkua voi taivasalla, teltassa tai vaikkapa riippumatossa! Lasten kanssa hauskaa on nukkua vaikka leikkimökissä ja taas retkeilijä saattaa valita nukkumapaikakseen tunnelmallisen laavun. Missä sinä nukut yösi ulkona? Alta löydät ohjeet haasteeseen ja sen jälkeen erilaisia tarinoita ja vinkkejä, miten voit viettää yön ulkona ja olla mukana rakastumassa kesäyöhön.

Ohjeet ulkona nukkumiseen:

  1. Ota mukaan yöpymistarvikkeet: makuualusta ja makuupussi tai patja ja vilttejä.
  2. Tee oma yhden yön kotikolosi ja jaa kuvasi siitä Luontohaasteen Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #luontohaaste.
  3. Rakastu kes√§y√∂h√∂n ūüíú

ella

Yö omalla pihalla ystävien ja lasten kanssa

‘Nuku y√∂ ulkona -haaste syksyll√§ sai meid√§t kolme perheen √§iti√§ ja yst√§vyst√§ toteuttamaan y√∂n teltoissa ihan kotipihalla lasten kanssa. Ei tarvitse l√§hte√§ kauas kokeakseen jotain mukavaa, yhdess√§ tekemisen riemua ja iloa.

Toteutimme y√∂n P√§ivin kotipihalla, jonne lapset pystyttiv√§t ihan itse toisen teltan ja olisittepa n√§hneet kuinka reippaasti he sen tekiv√§t. Itse tekem√§ll√§ oppii parhaiten. Kun makuualustat – ja pussit oli saatu telttaan sis√§√§n ja taskulamput ja olivat valmiina illan pimeytt√§ varten kokoonnuimme pihanuotion √§√§reen yhteiselle nyytt√§riaterialle ja letunpaistoon. Nuotion l√§mm√∂ss√§ oli mukava odotella illan h√§m√§ryytt√§ ja kohokohtaa milloin sai k√∂mpi√§ h√§m√§r√§ss√§ telttaan makuupussiin ja kuunnella iltasatua taskulampun valossa.’

РPäivi salonen, Sari Niemi, Sanna Haasanen lapsineen

 

 

Yö terassilla kaverin kanssa

‘Virallinen Nuku y√∂ ulkona kului siis teltassa takapihalla. Yst√§v√§tt√§ren syntym√§p√§iv√§juhlien j√§lkeen pistettiin korkkarit naulaan ja pystytettiin teltta. Sunnuntaiaamuna her√§ttiin kirkonkellojen soittoon! Terassin kyll√§stystalkoiden takia teltan ymp√§rys on t√§ynn√§ tavaraa, ja y√∂ll√§ ilman korkkareita hipsittiin telttaan varovasti terassin kautta.’

Maarit ja Tiina

 

 

Yö yksin retkellä

‘Pieni teltta ja vapaus valita mihin sen pystytt√§√§. Yksin retkeily on j√§nnitt√§v√§√§, mutta samalla vapauttavaa. En ole ennen y√∂pynyt yksin. Kuljen Nuuksion kansallispuistossa ja saavun kauniin j√§rven rantaan. Tyynell√§ j√§rvell√§ illan viimeiset auringon s√§teet osuvat grillipaikalle johon teen tulet. Sy√∂n iltapalaa ja odoton ett√§ jo voisin sujahtaa telttaan ja makuupussiin.

Yö sujuu hyvin. Mustarastaiden aamuyön konsertti herättää satunnaisesti, mutta vaivun aina uudelleen uneen, kunnes herätyskello minut viimein herättää. Ah, olisin voinut nukkua vaikka miten pitkään, mutta töihin on kiirehdittävä. Aamu-uinti,  -kahvi ja aamiainen, teltta kasaan ja polulle. Seuraavaksi aion yöpyä yksin kokonaisen viikonlopun, ilman aamukiirettä!

-Kaisa

 

 

2 replies »

Vastaa