Luonnon päivät

17. Luontohaaste: Nuku yö ulkona

Luontohaaste ❤️ Luonnonpäivä

Tällä viikolla vietetään kolmatta Suomen Luonnonpäivää. Päivä on 17.6. lauantai, jolloin ympäri Suomen rakastutaan kesäyöhön juhlistaen sitä nukkumalla yö ulkona (Luonnon päivät ja Suomen latu).  Luontohaaste on mukana haastamassa sinut kokeilemaan ulkosalla nukkumista. Yöpymispaikka voi olla ihan vaan oma piha tai parveke tai tietysti mikä tahansa retkeilykohde. Nukkua voi taivasalla, teltassa tai vaikkapa riippumatossa! Lasten kanssa hauskaa on nukkua vaikka leikkimökissä ja taas retkeilijä saattaa valita nukkumapaikakseen tunnelmallisen laavun. Missä sinä nukut yösi ulkona? Alta löydät ohjeet haasteeseen ja sen jälkeen erilaisia tarinoita ja vinkkejä, miten voit viettää yön ulkona ja olla mukana rakastumassa kesäyöhön.

Ohjeet ulkona nukkumiseen:

  1. Ota mukaan yöpymistarvikkeet: makuualusta ja makuupussi tai patja ja vilttejä.
  2. Tee oma yhden yön kotikolosi ja jaa kuvasi siitä Luontohaasteen Facebookissa tai Instagramissa hashtagilla #luontohaaste.
  3. Rakastu kesäyöhön 💜

ella

Yö omalla pihalla ystävien ja lasten kanssa

’Nuku yö ulkona -haaste syksyllä sai meidät kolme perheen äitiä ja ystävystä toteuttamaan yön teltoissa ihan kotipihalla lasten kanssa. Ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain mukavaa, yhdessä tekemisen riemua ja iloa.

Toteutimme yön Päivin kotipihalla, jonne lapset pystyttivät ihan itse toisen teltan ja olisittepa nähneet kuinka reippaasti he sen tekivät. Itse tekemällä oppii parhaiten. Kun makuualustat – ja pussit oli saatu telttaan sisään ja taskulamput ja olivat valmiina illan pimeyttä varten kokoonnuimme pihanuotion ääreen yhteiselle nyyttäriaterialle ja letunpaistoon. Nuotion lämmössä oli mukava odotella illan hämäryyttä ja kohokohtaa milloin sai kömpiä hämärässä telttaan makuupussiin ja kuunnella iltasatua taskulampun valossa.’

– Päivi salonen, Sari Niemi, Sanna Haasanen lapsineen

 

 

Yö terassilla kaverin kanssa

’Virallinen Nuku yö ulkona kului siis teltassa takapihalla. Ystävättären syntymäpäiväjuhlien jälkeen pistettiin korkkarit naulaan ja pystytettiin teltta. Sunnuntaiaamuna herättiin kirkonkellojen soittoon! Terassin kyllästystalkoiden takia teltan ympärys on täynnä tavaraa, ja yöllä ilman korkkareita hipsittiin telttaan varovasti terassin kautta.’

Maarit ja Tiina

 

 

Yö yksin retkellä

’Pieni teltta ja vapaus valita mihin sen pystyttää. Yksin retkeily on jännittävää, mutta samalla vapauttavaa. En ole ennen yöpynyt yksin. Kuljen Nuuksion kansallispuistossa ja saavun kauniin järven rantaan. Tyynellä järvellä illan viimeiset auringon säteet osuvat grillipaikalle johon teen tulet. Syön iltapalaa ja odoton että jo voisin sujahtaa telttaan ja makuupussiin.

Yö sujuu hyvin. Mustarastaiden aamuyön konsertti herättää satunnaisesti, mutta vaivun aina uudelleen uneen, kunnes herätyskello minut viimein herättää. Ah, olisin voinut nukkua vaikka miten pitkään, mutta töihin on kiirehdittävä. Aamu-uinti,  -kahvi ja aamiainen, teltta kasaan ja polulle. Seuraavaksi aion yöpyä yksin kokonaisen viikonlopun, ilman aamukiirettä!

-Kaisa

 

 

2 replies »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s