18. Luontohaaste: Ihastu kesän kauneimpiin kukkiin

Nyt on keskikesä!

Luonto on vihreimmillään, mutta myös muita värejä löytää luonnosta yllin kyllin. Kukat kukkivat nyt ihanan värikkäinä ja tuoksuvat kesäillassa. Keskikesän juhlaan ja kukkiin on liitetty vaikka mitä ihanaakin ihanampia tarinoita ja uskomuksia, yrttejä tyynyn alla, ja meillä seppeleessä.

18. Luontohaaste: Ihastu kesän kauneimpiin kukkiin

1. Kerää kukkakimppu rakkaalle, tee kukkaseppele ystävän kanssa tai kerää juhannusyönä seitsemän erilaista luonnonkukkaa tyynyn alle ja unelmoi tulevasta puolisosta.
2. Jaa kuva kukista tai kukkaisista tunnelmista. Merkitse #luontohaaste tai jaa kanssamme Luontohaasteen Facebookissa.

ellakukatella kukat 2seppeleloppu1

Juhannustaikoja

Vanhan juhannustaian mukaan, kun kerää tyynyn alle seitsemän kukkaa näkee yöllä unta tulevasta puolisostaan. Tämä vanha juhannustaika on edelleen voimissaan. Seitsemän kukkaa löytyy valoisana juhannusyönä niityiltä, tienpientareilta tai ojien reunoilta helposti. Kerätessä kukkia on niitä myös helppo opetella tunnistamaan. Meidän kuvissa esiintyy ihana lila metsäkurjenpolvi, keltainen niittyleinikki, pinkki puna-ailakki sekä kaunis kellomainen ojakellukka. Ihania ja taikuutta täynnä olevia unia, mitä kukkia sinun tyynysi alle päätyy?

DSC_6537DSC_6671DSC_6673punaKukkaseppele

Lähde maastoon, jossa kukkii useita erilaisia kukkia.  Ota seppeleen aloitukseen pitkiä kukkavarsia ja lähde yksi kukka tai heinä kerrallaan kietomaan uusia kukkia seppeleeseen. Kiedo kukan varsi jo seppeleessä olevien varsien ympäri, ja taivuta varren pää muiden varsien suuntaisesti. Jatka uudella kukalla samoin. Päätä seppele solmimalla heinä tai muu joustava kasvi seppeleen loppuun yhdistäen seppeleen päät. Juhannusneidolla tai -kundilla tärkein varuste juhannukseen on Luontohaasteen mielestä kukkaseppele. 🙂

 

 

Tämä on nyt niin ihana ja hempeilyä sisältävä haaste, että olisi erityisen ihanaa nähdä kundienkin osallistuvan ja rikkovan ennakkoluuloja kukkaistytöistä 😉 Rattoisaa juhannusta ja keskikesää! <3

2 replies »

Vastaa