20. Luontohaaste: Liiku kesävesillä!

Suomi on vesistöjen maa

Tuhannet järvet ja rannikolla meri kuuluvat olennaisesti useimpien suomalaisten kesään. Meidän kesästämme iso osa tulee vietettyä rantojen läheisyydessä, molemmat olemmekin kasvaneet meren äärellä. Veden tuijottelu ja tyynellä kelillä melominen voi rauhoittaa, mutta vesi voi myös inspiroida harrastamaan jos jonkin näköistä aktiviteettia tai vesiurheilulajia. Tällä viikolla haluammekin nähdä miten ihmiset vesillä liikkuvat.

Mikä on sinun tapasi nauttia vesistä ja miksi?

Nautitko rauhallisesta laineen liplatuksesta rannalta käsin? Veneiletkö mökille, melotko kajakilla merellä tai kanootilla järvellä? Oletko hullaantunut suppailusta tai uitko vaikka naapurisaareen? Mitä järvi tai meri sinulle merkitsee?

  1. Liiku kesävesillä. Nauti Suomen kesävesistä ja esittele miten sinä nautit vesistöistämme ja miten liikut vesillä. Kokeilisitko uutta lajia?
  2. Jaa lempilajisi tai tapasi liikkua vesillä hashtagilla #luontohaaste.
  3. Innostu muiden kuvista ja innosta muita kokeilemaan uutta lajia tai tutustumaan uuteen vesistöön.

DSC_0026

 

DSC_6517

Luontohaaste liikkuu vesillä meloen

Meidän molempien mieliharrastus vesillä on melonta. Kajakilla merellä matka taittuu nopeasti ja äänettömästi. Vesillä meloessa pääsee lähelle rantoja, kaislikoita ja eläimet eivät säiky rauhallista melojaa. Melonnasta löytyy tuulisella kelillä myös vauhtia ja extremeä jännityksen ja haasteen janoisille.

Muista turvallisuus vesillä

Vesillä liikkuessa tulee muistaa turvallisuus. Valitse lajiin sopivat kellunta- tai pelastusliivit ja uimarille mukaan kelluke. Ui ja liiku vesillä aina kaverin kanssa. Moniin lajeihin on mahdollista saada kokeilutunteja ja jos enemmän innostut on hyvä käydä alkeiskurssi, joka takaa myös tarpeelliset turvallisuustaidot. Kursseilla tapaa myös muita uusia lajin harrastajia, joiden kanssa voi suunnitella yhteisiä retkiä!

DSC_6401

Hossassa suppailua ja melontaa

Tällä viikolla Luontohaaste liikkuu Hossan kansallispuiston vesillä. Hossan kansallispuistossa on paljon virtavesiä, järviä sekä yli sata lampea. Sunnuntain alkuyöstä otimme varaslähdön tämän viikon haasteeseen Hossanjärvellä ilta-aurinkoon suppaillen LazyDogSupin laudoilla. Aurinko maalasi huikeat värit järvelle. Ainut pikkuhäiriötekijä tuli noin miljoonasta hyttysestä, jotka yrittivät sinnikkäästi syödä meidät elävältä. Hyttyset eivät onnistuneet tavoitteessaan ja tulevina päivinä aiomme jatkamme suppailua ja melontaa sekä tietenkin uimassa käymme aamuin illoin.

Kesäterkuin Hossasta!

Kaisa ja Ella

suppi

Kuvaaja: Outi Lehtonen

 

1 reply »

Vastaa