Uncategorized

22. Luontohaaste: Rentoudu luonnossa – Metsäjooga

Luontohaastesarja: Rentoudu luonnossa

Luonto on mitä mainioin paikka akkujen lataamiseen lyhyenä levähdyspaikkana tai pidempänä hiljentymisen tilana. Luontohaaste tulee jatkossa aika ajoin jakamaan vinkkejä luonnossa rentoutumiseen samalla haastaen kaikki muutkin osallistumaan Luontohaasteen muodossa etsimään omaa rentoutumistapaa luonnosta.

Tällä viikolla aloitamme rentoutumisvinkkien jakamisen ja ensimmäinen vinkki onkin ihana metsäjooga. Me Luontohaasteen mimmit, Ella ja Kaisa ollaan eräoppaita. Tällä viikolla me esitellään haasteen lomassa teille meidän eräopaskurssiltamme Jaana, jonka kouluretkillä saattoi aamulla varhain löytää joogamattonsa kanssa kauniista paikasta rauhoittumassa. Sivusta seurailimme, muttemme saaneet aikaiseksi lähteä aamuisiin rentoutumishetkiin mukaan! Tällä viikolla haastamme myös itsemme rentoutumaan luonnossa.

Luontohaasteohjeet:

1. Valitse sinulle mieleinen rentoutumispaikka luonnosta

2.Tee Luontohaasteohjeen joogaliikkeet rauhalliseen tahtiin jatkuvasti keskittyen tekemiseen tai vaihtoehtoisesti istu kannolle ja hengittele raitista ilmaa.

3. Ota kuva joogahetkestäsi tai rentoutumispaikastasi, mutta älä keskeytä rentoutumishetkeä kuvan ottamisen vuoksi. Jaa kuva ja tunnelmat hashtagilla #luontohaaste instassa tai luontohaasteen facebooksivuilla.

 

Metsäjoogaa

 

 

1)
 • seiso lantion levyisessä haara-asennossa. Vedä napaa kevyesti sisään ja suorista ryhtiä
 • sulje silmät ja ojenna kädet eteen suoriksi rinnan korkeudelle, kämmenet vastakkain
 • hengitä sisään ja levitä kädet auki sivuille niin, että tunnet kevyen venytyksen rintakehässä
 • uloshengityksellä palauta kädet takaisin eteen kämmenet vastakkain
 • jatka liikettä oman hengityksen tahtiin muutama minuutti. Hengitä syvään ja rauhallisesti
2)
 • seiso jalat vierekkäin. Astu oikealla jalalla pitkä askel taakse. Pidä takimmainen jalka suorana, varpaat kevyesti etiviistoon. Koukista etummaista jalkaa. Tarkista, että polvi ja varpaat osoittavat samaan suuntaan ja ettei polven linja ylitä varpaita.
 • laita kädet nyrkkiin. Peukalo jää nyrkin ulkopuolelle. Ojenna vasen käsi suoraksi eteen. Nosta oikea käsi rinnalle ja vie kyynärpäätä taaksepäin aivan kuin jännittäisit jousipyssyn jousta. Pidä kyynärpään linja mahdollisimman suorassa.
 • keskitä katse etummaisen nyrkin yli mahdollisimman kaukaiseen pisteeseen
 • pysy asennossa ainakin minuutti. Tee liike myös toiselle puolelle.

 

 

3)
 • etsi tarpeeksi ohut puu, mistä saat hyvän otteen
 • seiso sivuttain puuhun nähden ja kallistu puuta kohden
 • ota molemmilla käsillä kiinni puun rungosta ja nosta toinen jalka ylös vaakatasoon
 • pidä vartalon linja mahdollisimman suorassa
 • hengitä rauhallisesti ja pysy asennossa ainakin minuutti
 • voit tehdä liikkeen myös toiselle puolelle
4)
 • nojaa selkä ja pää puuta vasten. Etsi mahdollisimman rento asento. Anna käsien roikkua vapaasti. Sulje silmät.
 • hengitä syvään ja rauhallisesti. Keskity hengitykseen tai rentoudu kuuntelemalla metsän ääniä.
 • pysy asennossa sen aikaa kun tuntuu hyvältä

Jaana Joogaa ulkona

Hei vaan kaikki luontohaasteen ystävät!

Minä olen Jaana, Ellan ja Kaisan opiskelukaveri eräopas koulusta. Olin opiskeluporukasta se, joka oli aina valmis hehkuttamaan joka välissä joogaa ja miten mahtavaa se on. Mikäs olisikaan siis sen mukavampaa minulle kuin yhdistää luonto ja jooga.

Itse saan luonnosta ja joogasta hyvin samoja asioita. Hiljaisuutta, rauhoittumista ja oman itsensä kuuntelemista. Molemmissa on aikaa pysähtyä ja nauttia vain hetkestä. On helppo hengittää. Sekä joogassa, että vaelluksella on pakko kuunnella omaa kehoa. Mitä se tarvitsee ja jaksaa tänään, mihin se taipuu ja milloin on tauon paikka. Tuleen tuijottelu nuotiolla tai veden äärellä istuskelu on taas minulle mitä parhainta meditaatiota ja rentoutumista.
Nyt haastankin teidät kaikki kokeilemaan joogaamista ja rentoutumista luonnossa. Tässä esittelin muutaman liikkeen vinkiksi, mitä voit kokeilla. Tai halutessasi voit vain istahtaa kannon nokkaan tai kivelle ja hengitellä. Ja muistattehan laittaa luontohaasteeseen kuvia omasta metsäjoogasta tai kenties lempi rentoutumispaikasta luonnosta.
– Jaana

DSC_0233

Rentouttavia metsähetkiä!

Jaana, Kaisa ja Ella

Categories: Uncategorized

1 reply »

Vastaa