23. Luontohaaste: Kävele paljain varpain

Kesä <3 paljaat varpaat

Onko joku muu kuullut, että kun käki kukkuu, niin saa kävellä paljain jaloin? Kuulimme käkiä alkukesästä vaikka kuinka, mutta kelit eivät vain lämmenneet niin kesäisiksi, että varpaisillaan olisi innostunut poluille ja puistoihin lähtemään. Nyt kesä hellii meitä sekä meidän varpaita. Luontohaasteessa heitetään kesän kunniaksi kengät ja sukat kaappiin ja annetaan varpaiden tunnustella maastoa. Miltä tuntuu varpaissa sammalikko, entä rannan hiekka ja kuuma kallio?  Kutittaako nurmikko jalkapohjaa? Miltä oma lempi polku tuntuukaan paljain varpain kuljettuna?

  1. Liikkuessasi ulkona ja luonnossa nappaa kengät ja sukat pois
  2. Tunnustele varpailla erilaisia maastoja
  3. Ota kuva paljaista varpaistasi, miltä sinun kesävarpaasi näyttävät ja missä ne kulkevat! Tägää kesävarvaskuvasi #luontohaaste instagramissa tai jaa facebookissa luontohaasteen sivulla.

IMG-20170723-WA0020

Paljainjaloin kulkeminen = jalkajumppaa

Jalkamme ovat tottuneet kengillä kävelyyn. Paljain jaloin kävely herättelee jalkamme lihaksia sekä tuntoaistimuksia. Avojaloin kävellessä epätasaisilla alustoilla jalkaterän joustavuus lisääntyy, sekä jalan luontainen iskunvaimennus tehostuu. Lapsille paljain jaloin kävely on tutumpaa kuin meille aikuisille. Paljain jaloin mökillä voi ottaa vaikka käpyjen keräyskisan varpailla, tasapainoilla kaatuneella puulla, hyppiä kiveltä kivelle rannalla tai vaan kulkea rauhassa tunnustellen jalan alla olevaa maastoa.

DSC_7566DSC_7565DSC_7561DSC_7560

Me Suomalaiset joudumme erityisesti kulkemaan suuren osan vuodesta kengät jalassa, jottei varpaat ihan kokonaan paleltuisi. Nyt meillä on kesä ja mahdollisuus vapauttaa varpaat!

Kaisa ja Ella

IMG-20170723-WA0021

1 reply »

Vastaa