Luontohaaste lähti tällä viikolla sienestämään ja instagramissa ja facebookissa on saatu ihastella sienikuvia teidän retkiltänne. Mihinkäs muuhunkaan sieniviikko sunnuntai-iltana voi päättyä, kuin herkulliseen Sienipiiraaseen, jonka voi jakaa perheen kanssa. Metsästä löytyi vielä iso korillinen Kantarelleja ja pääsi piirakkaan mukaan muutama metsästä löytynyt suppilovahverokin. Retkellä päädyimme ketunleipämetsään, josta emme päässeet etenemään poimimatta näitä suloisia lehtiä. Näin pääsevät myös ketunleivät osaksi herkullista piirasta. Piirakkaan päätyi vähän sitä mitä kaapista löytyi ja hyviä makuja sieltä löytyikin. Herkullista!
Gluteeniton Kantarellipiirakka
Pohja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 gr voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte
1 l kanttarelleja (minulla eksyi mukaan myös muutama suppilovahvero)
1 pieni purjo
1 uuden sadon sipuli
suolaa
mustapippuria
maukasta juustoa n. 100 gr (kaapista löytyi parmesan jauheen jämät sekä voimakasta kermajuustoa)
3 munaa
2 dl kermaa
Käenkaalia
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina jauhojen päälle. Nypi ainekset sormenpäillä sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi.
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sipaise vuoan reunoille rasvaa. Painele pehmeä piirastaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Puhdista ja paloittele kantarellit sekä purjo ja sipuli.
- Kuullota purjot ja sipuli voissa paistinpannulla. Lisää kantarellit ja paista kunnes sienten neste on haihtunut.
- Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pieneksi silputtu käenkaali.
- Sekoita sientenjoukkoon kananmunat, kerma ja osa juustoraasteesta/-jauheesta. Tarkista täytteen maku.
- Kaada sienitäyte piiraspohjalle. Raasta juustoa vielä piirakanpäälle.
- Nosta piirakka 200-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 30 minuuttia.
Herkullista sunnuntaita ja mukavia sieniretkiä syksylle!
Kaisa
P.S Kun retkeltä tarttui mukaan myös maukkaita puolukoita useampi litra, niin niistä loihdittiin ihan superhyvä gluteeniton vispipuuro, tai pilvipuuro kuten Mummini sanoo, Nam! Metsänantimet on niin parasta!
Categories: leivonta