29. Luontohaaste: Kuvaa retkimukisi!

Retkeilijän oma retkimuki

Jokainen retkeilee omista syistä ja omalla tavallaan. Retkeilyn hienous piilee ainakin siinä, että yhtä oikeaa tapaa siihen ei ole olemassakaan. Meidän mielestä luovuus ja erilaisuus on retkeilyssäkin sallittavaa ja ihailtavaa. Jonkun mielestä kuksa on ainoa oikea retkimuki, toisen mielestä se on taas aivan liian painava varuste kantaa mukana. Joku vannoo termosmukin nimeen ja juo kaakaonsa kuumana, kun taas toisen kuppi on saatu lahjaksi ja tämän vuoksi rakas. Muki on monelle yksi retken tärkeimmistä varusteista. Vinkkejä ja ideoita on hyvä jakaa, mutta jokainen lopultakin valitsee mukin omiin tarkoituksiinsa täydelliseksi.

Haastetaan kaikki esittelemään oma retkimukinsa juuri siitä syystä, että erilaisuus on mahtavaa! Vaikka retkimuki olisi posliinikuppi, se on juuri sinun mukisi ja siksi täydellinen!

Retkimuki- haasteohjeet:

  1. Kuvaa retkimukisi omalla retkelläsi! Syötkö tai juotko siitä vai keräätkö siihen kauden marjoja tai sieniä?
  2. Jaa kuva retkimukista hashtägillä #luontohaaste instagramissa tai facebookissa
  3. Liittyykö mukiisi tarina tai hauska sattumus, jaa se meille 🙂

DSC04451

Ellan kuksa

Mulle puinen kuksa on ollut oikeastaan aina se oikea retkimuki. Mulla on muutamia erilaisia kuksia siksi, että käytän niitä paljon ja siksi, että ne on musta todella kauniita. Kuvassa oleva on kumminkin ehdoton suosikkini. Käytän sitä retkellä sekä ruokakulhona, että kahvikuppina. Aamupuurolle se on täydellinen. Kyseinen kuksa on nimeltään hillakuksa, se sopii siis mainiosti marjojen ja muiden metsän antimien poimimiseen ja ennen kaikkea se sopii kauniin kahvamuotonsa vuoksi täydellisesti omaan käteen. Mun kuksassa on koivun pahkan lisäksi visakoivuinen kahva, pohjassa lukee oma nimi. Tärkeintähän omassa retkimukissa on se hyvä fiilis kun upealla leiripaikalla juot aamukahvia ja ihmettelet luonnon ja aamun kauneutta.

Tämä oli mun aamupuuro Tammisaaren melontavaelluksella. Puuro on höystetty kuivatuilla mansikoilla ja puolukoilla, tuoreilla mustikoilla ja kanervan kukilla ja loppuripauksena tyrninmarjajauhetta.

DSC04454

DSC04432

Raikasta syksyistä viikkoa juuri sulle!

Terkuin, Ella ja Kaisa.

Vastaa