leivonta

35. Luontohaaste: Herkuttele luonnossa!

Retkeily <3 herkuttelu

Herkuttelu kuuluu osaksi retkeilyä, ainakin meillä. Retkelle tarvitaan pieniä välipaloja ja energiapitoisia eväitä, jotka voivat olla esimerkiksi suklaata. Meille retkillä jälkiruoka kuuluu lähes aina asiaan, ja tällä viikolla retkelle lähtemisen syy voi olla ihan vaan herkut! Millaisia herkkuja sinä pakkaat reppuun vai tykkäätkö leipoa tai kokkailla herkut nuotiolla. Tämän haasteen myötä laitetaan ne salaisemmatkin retkiherkkureseptit jakoon tai pakataan reppuun herkut lähileipomosta. Kenelle sinä voisit tarjota makean retkielämyksen?

Herkkuhaasteohjeet:

  1. Pakkaa mukaan herkut tai herkkujen raaka-aineet ja valmistusvälineet sekä lämmintä juomaa.
  2. Herkuttele yhdessä tai yksin luontoretken lomassa tai lähde luontoon ihan vain herkutellaksesi!
  3. Jaa herkkuhetkesi, salaiset reseptisi tai makupala kuvan muodossa retkeltäsi #luontohaaste! Nam!

nam.jpg

Millainen herkkuhetki sinulla on? 

Support your local

Hae herkkuhetken herkut lähileipomosta! Pieniä suloisia leipomoja löytyy lähes kaupungista kuin kaupungista. Valitse sinun suuhusi ja retkeesi sopivat herkut vitriinistä ja keitä kahvit tai teet mukaan matkaan. Pääset helpolla ja herkkuhetkesi on taattu!

gryn.jpg

Juureen leivotto luomupulla ja kahvi maistuivat sieniretkellä.

Tee tulilla helppo herkku

Nappaa ideat alla olevasta linkistä tai tee tulilla jokin oma helppo herkkureseptisi. Grillaa vaahtokarkit makean nälkään, tee lämpimät suklaabanaanit tai paista tulilla lettuja. Luontoon.fi sivustolta löytyy klassikkoherkkujen ohjeet.

lettu

Nuotiolla paistettujen lettujen päällä on suomalaisia marjoja ja mesiangervolla maustettua kermaa.

letut2

Lettutaikinaan voi lisätä ripauksen nokkosta. Lettutaikina on helppo valmistaa kaupan valmisohukaisjauheista.

Keittimellä herkkuja ja kakkuja

Retkikeittimellä voit taikoa monenlaisia herkkuja. Aiemmin syksyllä jaoimme helpon omenakaurapaistoksen ohjeen. Jos haluat haastetta retkiherkkuusi, tee herkullinen kakku! Oletko koskaan kokeillut? Tämä vaatii jo hiukan keittimen käytön osaamista. Erilaisista retkikeittimistä tietoa löydät täältä.  Ellan testaaman mutakakun reseptin jaamme teille viikolla, joten olkaahan kuulolla. Nam!

mutakakku

Tämän kakun ystävä oli synttäriretkelle valmistanut kotona etukäteen ja kakku oli helppo kuljettaa kakku vuoassaan. Mehevän mutakakun voi valmistaa myös trangialla.

Luonnossa ruoka maistuu hyvältä ja herkut vielä paremmilta! Ihania herkkuhetkiä!

Kaisa ja Ella

 

 

2 replies »

Vastaa