Hanki joululahjat, joista luontokin tykkää!

Mitä taas tänä vuonna keksisi joululahjoiksi? Ei aina jotain krääsää, eikä mielellään mitään liian kallista, ei tuota eikä tätä, eikä ainakaan sitä. Kulostaako tutulta? Joululahjastressi saavuttaa meistä monet. Luontohaaste kokoaa yhteen ideat lahjoista, joita on mukava antaa ja saada ja joista luontokin tykkää. Hyödynnä itse kerätyt metsän antimet, kierrätysmateriaalit tai tee lahjoitus luonnon hyväksi. Myös tavaralahjat ovat hyviä, silloin kun ne ovat lahjan saajan toivomia, kestäviä ja tulevat tarpeeseen.

Hanki joululahjat, joista luontokin tykkää – haasteohje:
Hanki kestävämmät joululahjat, jaa muille vinkkisi ja ideasi tai nappaa ideat Luontohaasteen blogista! Pakkaa lahjoihin hyvää mieltä ja jaa sitä muillekkin, tägää kuvaasi #luontohaaste.

jouluretki

Lahjakortti retkelle

Anna lahjaksi omaa aikaasi ystävälle, rakkaalle tai perheenjäsenelle. Luontohaaste innostuu tietenkin, jos lahjakortti ja yhdessä vietetty aika on osoitettu retkeillen tapahtuvaksi. Vie ystävä laavulle yllätyslounaalle, kahvihetkelle lähimetsään tai seikkailulle omaan lemppariretkeilykohteeseesi. Vinkkejä yhteisiin retkihetkiin löydät kuluneen vuoden luontohaasteista. Lähtekää esimerkiksi ruokaretkelle , herkuttelemaan luontoon tai vaikkapa nukkumaan yö ulkona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lahja luonnolle ja luonnon ystävälle

Luonnon ystävä ilahtuu varmasti aineettomasta lahjasta, joka on eettinen, ympäristöystävällinen ja auttaa suojelemaan luontoamme. Näissä lahjoissa raha menee luonnonsuojelutyöhön eläinten, ilmaston, vesien tai metsien hyväksi. Mieti mikä kohde on lähellä lahjan saajan sydäntä? Tänä vuonna Kaisa valitsi vesistöjen suojelun joulukorttien lähettelyn sijasta.  Aineettomia lahjoja löytyy ainakin seuraavilta järjestöiltä tai säätiöiltä:

metsä

Askartele kierrätysaskartelu

Askartele itse joululahja. Yksi kiva retkeilijälle tai mökkeilijälle sopiva lahja on sytykeruusut, jotka valmistuvat kananmunakennoista ja vanhoista kynttilänpätkistä. Pakkaa ruusut kauniisti vaikkapa kierrätettyihin lasipurkkeihin. Joulukoristeita voi myös tehdä luonnonmateriaaleista.

joululahja

Herkkuja joulupakettiin

Pakkaa joulupakettiin retki- tai jouluherkkuja tai anna itse kerättyjä sieniä, marjoja tai villiyrttejä joulupaketissa. Tällaiset lahjat ovat ihania saada ja antaa. Jos olet ahkeroinut keräämällä metsänantimia kesällä, ei myöskään tarvitse laittaa paljoa rahaa joululahjojen osteluun tai valmistukseen.

Retkikaverille voi leipoa pakettiin retkieväitä. Siemennäkkärit tai voimamyslit antavat retkeilijälle energiaa ja paketissa hyvää mieltä!

näkkärinäkkärit

Piparkakkutalon voi tuunata retkeilijän silmin. Viimevuonna pääsimme tekemään ihania piparkakkulaavuja lahjoiksi. Olisiko tässä uusi idea retkikavereille annettavaksi? Ja mukaan vaikkapa lupaus yhteisestä retkestä? 🙂

laavu

Millaisen aineettoman joululahjan sinä annat tänä jouluna?

Ihanaa joulunodotusta!

Kaisa ja Ella

Vastaa