reissutarina

Jouluretki – aloita joulu tulilla herkutellen tai rauhoitu joulukiireen keskellä

Tänä jouluna päätin, etten laita joulukortteja, joten rahat menivät luonnonsuojeluun. Päätin, etten osta lahjoja ja lahjojen tilalle sovinkin läheisten kanssa yhteisiä hetkiä ja metsäretkitreffejä. Kesän ja syksyn aikana itsekerätyt sienet ja villiyrtit päätyivät kauniisiin purkkeihin joulutuliaisiksi läheisille. Joulunalusaika on ollut tänä vuonna rauhallista, eikä lahja ja joulustressi ole saanut minusta valtaa. Päätimme myös, että nyt on oiva aika rikkoa joulun perinteitä tai ehkä paremmin luoda uusia, ja lähteä yöpymään laavulle juuri silloin, kun kaupoissa on eniten ruuhkaa ja ihmisillä joulustressi kovimmillaan. Tämän kokeilun jälkeen haluan sisällyttää tämänkaltaisen pienen jouluretken osaksi jokaista jouluani!
tuli parempi.jpgValitsimme laavun joulureissumme kohdekaupungin Rauman läheltä. Ajoimme pimeän tullen laavulle ja yllätykseksemme pääsimme laavulle autolla pihaan asti. Kaarojärven laavu sijaitsee järven rannalla ja kesäisin laavun ranta on uimaranta. Laavun lähettyville pääsee hyvinä lumitalvina latureittejä pitkin hiihtämällä. Valitettavasti länsirannikon talvet ovat nykyään hyvin vähälumisia, joten hiihtoreitti toimii paremmin lenkkeilyreittinä ja laavu tieyhteyden vuoksi helppona retkikohteena kaikille. Laavun läheisyydessä on siisti wc ja uimareille uimakoppi.OLYMPUS DIGITAL CAMERAnamIlta oli jo pimennyt ja mukana meillä oli tietenkin jouluisia herkkuja ja termarissa valmiina kuumaa glögiä. Laitoimme nuotion ja herkuttelimme tulilla ja koitimme kuvata tähtiä, jotka silloin tällöin näkyivät pilvistyvällä taivaalla. Kun herkut oli herkuteltu, kömmimme suureen laavuun levitettyihin makuupusseihimme. Ihana nukkua pitkästä aikaa yö ulkona!OLYMPUS DIGITAL CAMERA26036163_10156494520881393_1757067658_oOLYMPUS DIGITAL CAMERATykkään touhuilla aamuisin, ja siksi retkeilyssäkin aamut ovat parasta aikaa. Yöllä oli satanut kevyt kerros valkeaa lunta, josta ehdin hetken nauttia. Maisema järvelle oli rauhoittavan harmaa, ja kevyt lumikerros oli maalannut maiseman vakoisen utuiseksi. Nuotiota viritellessäni lumisade muuttui vesisateeksi. Aamupala nuotiolle lämpenemään ja aamukahvivesi kiehumaan. Maukasta aamiaista sai nauttia tilavan laavun räystään reunan alla sateen suojassa herkkukonvehteja maistellen. Onhan nyt joulu ja aamun voi hyvillä mielin aloittaa konvehdeilla, eikö?OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALähtiessämme siivosimme laavun ympäristöön edellisiltä jääneitä roskia ja lähdimme joulun viettoon rennolla mielellä. Suosittelen kaikille rauhaisaa iltaa joulun aikana tulilla lumoutuen ja joulun makuja maistellen! Etsi läheltäsi uusi retkikohde tai valitse tuttu mukava paikka luonnossa ja lähde nauttimaan erilaista joulutunnelmaa!

Parasta retkellä:

  1. Mukava lähiretkikohde raumalaisille, jonne on helppo päästä autolla
    • ota omat puut mukaan sillä tällä kertaa puuvaja oli tyhjillään.
  2. Pitkästä aikaa yö ulkona!
  3. Jouluherkut kuten glögi, juustot ja konvehdit ovat mainioita retkieväitä.

Kaisa

harmaa aamu

Vastaa