Uncategorized

Tammikuun Luontohaaste: Luontotavoitteita ja retkiunelmia

Tervetuloa luonnon, ulkoilun ja retkeilyn täyteinen vuosi 2018!  Vuosi pitää sisällään mitä erilaisempia retki- ja lähiluontosuunnitelmia, ennen kaikkea yhdessä ja yhteisöllisesti tehden ja toisiamme innostaen. Luontohaaste ampaisee täysillä käyntiin ensimmäisellä kuukauden haasteella! Me ollaan niiiiiin innoissamme! Tästä se lähtee <3 

Tavoitteista askelmat ja motivaatiota kohti unelmia

Onko sulla tapana tehdä uudenvuoden lupaus? Me ollaan kovia unelmoimaan ja haaveilemaan ja vaikkei yleensä uudenvuoden lupauksia olla tehty, niin tänä vuonna tehdään poikkeus. Koska me halutaan omistaa koko vuosi luonnon juhlistamiselle, niin alkuvuosi onkin mainio hetki omistaa luontotavoitteille ja retkiunelmille, joita kohti voi omaan tahtiin kulkea koko vuoden ja loppuelämän aikana. Me julkistetaan pian omat retkeily- ja luontotavoitteet Tammikuun kunniaksi ja Luontohaasteena haastetaan myös kaikkia muita mukaan miettimään itselle jokin innostava ja itseä kutkutteleva tavoite kohti retkiunelmia! Jaa omat luontotavoitteet ja retkiunelmat meidän kanssa <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavoitteita asettaessa kannattaa unelmoida, mutta samalla pitää jalat sen verran maan tuntumassa, että tavoite on toteutettavissa. Selkeä ja saavutettavissa oleva tavoite motivoi ja innostaa saaden meissä aikaan pieniä ponnisteluja. Tavoite ei saa olla liian helppokaan, sillä muutoin emme motivoidu sen toteuttamiseen. Unelmat voivatkin sitten liitää korkeammalla. Tavoitteista voi rakentaa portaat kohti suurta kaukana siintävää unelmaa. Anna unelmien olla isoja, toistaiseksi tavoittamattomissa, mutta oikein ja tietoisin askelein saavutettavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienellä itsensä haastamisella olemme huomanneet olevan hyviä vaikutuksia. Haasteet saattavat raivata aikaa ja tilaa sekä antaa rohkeutta tavoitella unelmia arjen huiskeessa. Olisiko sinun tavoitteesi yöpyä säännöllisesti ulkona, opetella uusia eläin- tai kasvilajeja, kiertää kansallispuistoja, kokeilla metsäjogaa tai poluilla juoksua? Uusien retkeily- ja erätaitojen opettelu on myös oiva tavoite. Sytytä tulet, nuku yö teltassa ja suunnista polkujen ulkopuolella. Voisiko tavoite olla omien unelmien seuraaminen, esimerkiksi yksinretkeily tai retken toteuttaminen unelmien luontokohteeseen? Keräsimme listan muutamista erilaisista esimerkkivaihtoehdoista, sopiiko näistä jokin sinulle:

  • Jukolan viesti – Opettele suunnistamaan, tutustu iltarasteihin ja tähtää Jukolan tai Venlojen viestikilpailuun.
  • Nuku yö ulkona – Haluatko kokeilla ensimmäistä telttayöpymistä? Tai jos kesäyöpyminen on tuttua, nukkuisitko ensimmäisen talviyön ulkona?
  • Kansallispuistojen kiertäminen – Tutustu upeisiin kansallispuistoihin pitkin vuotta. Monessako 40stä kerkeät käymään vuoden aikana? (Vinkkejä kirjasta Kansallispuistot – Maamme luontohelmet, kirjoittanut Tea Karvinen)
  • Ensimmäinen vaellus – Tähtää ensimmäiseen kevät, kesä, syys tai talvivaellukseen?
  • 100 yötä ulkona – Vietä entistä enemmän öitä ulkona ja tartu haasteeseen viettää 100 yötä ulkona vuoden aikana.
  • Retkeilytaitojen opettelu – Opettele tekemään tulet, pystyttämään teltta, kalastamaan, tekemään retkiruokaa, tunnistamaan ja syömään villiyrttejä.
  • Uusi lajitaito – Opettele melomaan, polkujuoksemaan, kiipeilemään, maastopyöräilemään, hiihtämään, lumikenkäilemään tai vaikka paljasjalkakävelemään!

Tammikuun Luontohaaste – Luontotavoitteita ja retkiunelmia:
Aseta itsellesi luontotavoite ja jaa se kanssamme kuvin ja kommentein!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luontohaaste innostamassa ja auttamassa unelmia kohti

Me luontohaasteessa annamme vuoden ajan vinkkejä ja ideoita, sekä opetamme uusia taitoja sosiaalisen median välityksellä. Ota vinkit ja ideat talteen ja lähde kanssamme seikkailemaan ja oppimaan luonnosta! Myös viime vuoden haasteista voit saada ideaa tavoitteisiin, voit tutustua niihin haastepankissamme täällä. Tammikuu on omistettu luonto- ja retkisuunnitelmille, unelmille ja tavoitteille.

Loistavaa retkeilyllistä vuotta! Tehdään siitä yhdessä luontorikas ja hyvä sekä luonnolle, että meille itsellemme!

<3 Ella ja Kaisa

Kiitos kuvausseuralle <3

Categories: Uncategorized

Vastaa