Unelmat – täältä tullaan!

Luontohaastajien unelmia

Me ollaan tutustuttu noin 1,5 vuotta sitten toisiimme, opiskellessamme samaan aikaan eräopaskoulussa. Ollaan yhteisten projektien ansiosta hiouduttu toimivaksi tiimiksi ja tunnetaan toisemme jo melko hyvin. Asutaan eri kaupungeissa, Kaisa Turussa ja Ella Helsingissä, joka tietysti jonkin verran vaikuttaa kommunikointiin ja yhteisiin Luontohaaste- suunnitelmiin. Meillä on paljon yhteisiä haaveita, mutta kuten me ollaan erilaisia ihmisiä, on meillä myös omia unelmia ja erilaiset tavat unelmoida. Kaisalla on konkreettisempia, selkeitä tavoitteita, kun taas Ellalla enemmän suurpiirteisiä haaveita tulevista luontoseikkailuista. Yhtä lailla on ihanaa seurata toista toteuttamassa intohimoaan, kuin miettiä yhteisiä tavoitteita, jotka kenties vaatiikin juuri kaksi pääkoppaa ylipäätään syntyäkseen.

Unelmointi, haaveilu ja omien unelmien tavoitteleminen on meille itsellemme tärkeetä ja siksi halutaan kannustaa siihen muitakin. Me uskotaan, että toisten unelmista voi inspiroitua ja innostua joku muukin, parhaimmassa tapauksessa omaa haavettaan toteuttaessa antaa huomaamattaan myös jonkun toisen unelmille siivet.

Meidän yhteinen unelma on innostaa kaikenlaisia ihmisiä luontoon, niin kaupungissa kuin maalla, nuorina tai vanhoina, urheilullisina tai liikuntarajoitteisina, ujoina tai rohkeina, kokeneina tai aloittelijoina. Toivottavasti meidän retkien ja luontohetkien kautta joku muukin innostuu ja myös pääsemme yhdessä retkeilemään erilaisten ihmisten kanssa.

26511309_10156517748491393_442991742_o

Kaisa – selkeillä tavoitteilla kohti suurempia unelmia

  1. Maamme neljä vuodenaikaa tarjoavat meille hyvin monipuoliset retkeily- ja reissuolosuhteet. Tänä vuonna pyrin toteuttamaan jokaisena vuodenaikana pidemmän retken ( väh. 3 yötä), jossakin päin Suomea. Tulossa on hiihtovaellus ja suunnitteilla merimelontareissu. Kevään ja syksyn retket ovat vielä täysin avoimena. Näistä retkistä haluan kertoa myös teille retkitarinoiden muodossa.
  2. Liityn melontaseuraan, jotta melonnasta tulisi minulle aktiivisempi harrastus ja löytäisin uusia melontakavereita retkille. Seuratoiminta usein edistää ainakin omaa harrastuneisuuttani. Suosittelenkin, että jos jokin luontoliikuntalaji siintää haaveissa, liity seuran toimintaan. Seuran kautta pääset mukaan retkille ja muuhun toimintaan!
  3. Haluan tutustua kolmeen minulle uuteen kansallispuistoon vuoden aikana. Retkikohteita on aivan huimamäärä, mutta pikkuhiljaa haluan koluta läpi kaikki Suomen kansallispuistot.
  4. Neljäs tavoitteeni on vauhtia ja liikuntaa täynnä. Tavoitteena on pitkään unelmissa siintäneet seikkailu-urheilukisat, joita Suomessa järjestetään kevään, kesän ja syksyn aikana eripuolilla pitkää maatamme. Nyt aion toteuttaa unelman ja ottaa osaan johonkin noista vauhdikkaista kilpailuista. Tämä unelma vaatii fyysisen kunnon ylläpitoa, joten unelma tuo liikuntaa vuoden jokaiseen viikkoon.

Kaukaisempina unelmina on pidemmät arktisemmat talviretket, kiipeilyn oppiminen ja kiipeilyretket sekä uusien lajien, kuten koskimelonnan kokeilu. Unelmia pitää olla paljon, sillä aikaa niiden toteutumiseenkin on koko elämä!

Yleisesti toivon vuodelta ihania uusia retkihetkiä ja näkeväni lisää Suomen kauniista luonnosta. Toivon retkilleni hyviä hetkiä ja uuden oppimista. Toivon, että omien retkien ja luontohetkien kautta voisin innostaa juuri sinut kokeilemaan jotain uutta, liikkumaan luonnossa ja käymään uusissa retkikohteissa sekä katsomaan luontoa uusin silmin. Olen valmis uuteen retkivuoteen, joten bring it on!

26241138_10156517740746393_698737397_n


Ella – Ripaus unelmia sieltä sun täältä

Olen kaupungista kotoisin, mutten koe omaa kotikaupunkiani Helsinkiä kovinkaan suureksi kaupungiksi. Olen aina viihtynyt luonnossa ja kokenut, että Helsingistä käsin luonto ja retkikohteet on oikeastaan tosi helposti saavutettavissa. Paljon upeita kohteita on pyörällä saavutettavissa ja julkinen liikenne on niin hyvä, että moniin kohteisiin pääsee kätevästi ilman sen suurempia ennakkosuunnitelmia tai omaa autoa. Helsingistä pääsee helposti myös liikkumaan muualle päin Suomea, esimerkiksi pitemmille vaelluksille pohjoiseen. Ja tietysti yksi asia on kiistaton – saaristomeri on yksi maailman kauneimmista paikoista.

  1. Yö ulkona ympäri vuoden – Muistatko #nukuyöulkona – kampanjan, joka haastoi suomalaiset ympäri maata nukkumaan yön ulkona? Kampanja oli mun mielestä ihan mahtava ja toivon, että moni uskalsi kokeilla sen tiimoilla ulkona yöpymistä jopa ensimmäistä kertaa. Haluan laajentaa haastetta ja kannustaa ihmisiä kokeilemaan ulkona yöpymistä eri vuodenaikoina ja ympäri vuoden! Tavoitteena on yöpyä ulkona ympäri vuoden ja edes yksi yö kerrallaan. Jaan mielelläni omia kokemuksia somessa ja otan haasteeseen mukaan ideoimaan ja toteuttamaan muitakin. Laavu, teltta, tarppi- ja riippumattoyöt, täältä tullaan! 🙂
  2. Lähiretkille muita innostaen – Asun Helsingissä, lähellä Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualuetta ja Viikin luontorikasta seutua, joista on tullut mulle tärkeitä paikkoja. Haluan innostaa ja kannustaa lähiretkeilyyn muitakin esittelemällä rakkaita paikkoja ystäville, tutuille ja tuntemattomille. Itselleni mieluisimmat liikkumistavat on pyöräily ja kajakilla melominen, joiden kautta aion syventyä lähiretkiin vuoden aikana sekä päivä- että yön yli retkiä taittaen.
  3. Retkihetkiä myös yksin – Mulle yksinretkeily on ennen kaikkea rauhoittumista, hiljentymistä ja omien ajatuksien kuuntelemista. Oon huomannut, että nautin luontokokemuksista varsinkin silloin, kun saan jakaa ne toisen kanssa. Toisen kanssa puuhaaminen tuo jakamisen ilon lisäksi tietynlaista turvaa. Päätökset voi tehdä yhdessä ja silloin myös tehdyt virheet voi kuitata yhdessä naureskellen. Haluan haastaa itseäni kokemaan luontoelämyksiä enemmän myös yksin ja miksei samalla herättelemään muitakin siihen, että lähtemiseen ei tarvitse aina seuraa. 

Unelmoin ja suunnittelen myös pitempiä maasto- ja melontavaelluksia, pyöräilyreissuja, uusiin kansallispuistoihin tutustumista, purjehdusretkiä, leijalautailua, maastopyöräilyä, kiipeilyä.. Vesilajit ja vesillä liikkuminen kiehtoo kovasti ja saaristoa pitääkin päästä tutkimaan mahdollisimman paljon myös tänä vuonna. Taitoja tietyissä lajeissa pitää päästä syventämään, vaikka samalla olisi hinku oppia myös paljon uutta. Tavoitteena on myös syventää ja monipuolistaa omaa luontotietoutta tutkimalla, tarkkailemalla, lukemalla ja keskustelemalla asioista. Jos on paljon unelmia, niin ainakin osa toteutuu?

Rakastan riippumattoilua. Varmaankin kaikkia mun retkiä ja seikkailuja yhdistää se, että mukana on aina riippumatto. Seikkailua varten ei mun mielestä tarvitse mennä kauas. <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC03331

 

 

Vastaa