Helmikuun luontohaaste: Nauti talvesta

Talvi on täällä – miten sinä nautit talvesta?

Talvi on vuodenaika, joka saa meidät odottamaan lunta ja vaikka lunta ja pakkasta ei kaikkialle tulisikaan, voidaan me silti tehdä kivoja juttuja luonnossa, retkeillä ja nauttia talvesta.

Mikä saa sut lähtemään ulos, kaunis ilma, tarve liikkua, pitää hauskaa, hengittää raikasta ilmaa, olla hetki yksin, katsella kaunista maisemaa, seikkailla metsässä, pysähtyä? Meillä kaikilla on omat syyt ja motivaatio ulkoiluun, joskus lähteminen on helppoa ja ehkä toisinaan myös todella vaikeaa. Joskus katsoo ikkunasta ulos, eikä vaan keksi, että mitä ihmettä kussakin säässä oikein ulkona puuhaisi. Osassa Suomea on saatu nauttia talvisista keleistä jo pitkään kun toisaalla talvi ja sen tuomat ilot ovat vasta alkaneet. Me odotellaan usein sitä täydellistä ulkoilusäätä.  Mitä jos ajatuksen täydellisestä säästä voisikin kääntää päässään toisin päin. Mitä jos ei olekaan täydellistä ulkoilusäätä, vaan erilaisia tapoja ulkoilla erilaisissa sääoloissa. Pukeudu hyvin ja säänmukaisesti, niin ulkoilu voi olla aina hauskaa! Otetaan talvi tässä kuussa vastaan juuri sellaisena kuin se ikkunasta katsoessamme on ja lähdetään ulos yksin tai yhdessä läheisten ja ystävien kanssa nauttimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP2011558.JPGOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mennään ulos!

Helmikuun Luontohaaste:
Nauti talvesta – joka säässä.

Paukkukoon pakkanen tunturissa tai litisköön vesisade poluilla, nyt lähdetään ulos luontoon ja otetaan talvi vastaan juuri sellaisena kuin se meille tarjoutuu! Millaisia talvijuttuja sinä teet? Me esitellään teille helmikuun aikana talvisia luontolajeja, havainnoidaan yhdessä lumihiutaleita, rakennetaan lumiukkoja, ulkoillaan ja istutaan talvisen nuotion loimussa. Jaa omat talviset touhusi meidän kanssamme tägäämällä kuviisi #luontohaaste instagramissa ja haastamalla myös kaikki kaverit mukaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvisia ulkoiluideoita ympäri Suomen

  • Pihalla leikkien – lumiukko, majoja tai lumilinnoja rakentaen.
  • Lumihiutaleet – tarkkaile, havainnoi, askartele, piirrä lumihiutaleita
  • Luistellen jääpuistoissa tai luonnonjäillä – ajankohtaiset tiedot kenttien ja ratojen kunnosta kannattaa tarkastaa aina etukäteen oman kaupungin liikuntatoimen sivuilta
  • Eväsretkelle lähiluontoon koko perheen voimin – Lämmintä juomaa termospulloon ja valmiit voileivät reppuun. Talvellakin voi järjestää piknikin!
  • Hiihdellen laduilla tai maastossa – pienessäkin lumimäärässä voi ottaa ensituntumaa suksilla hiihtämiseen
  • Pulkkamäkeä laskien – pulkkamäkeen ei onneksi tarvise aina paljoakaan lunta, mutta varovaisuutta jäiseen mäkeen kannattaa ottaa mukaan, ja tietenkin eväät!
  • Polkuja juosten – polkuja ja maastoa voi onneksi kirmailla sään mukaisten jalkineiden ja varusteiden kera säässä kuin säässä ja sääolosuhteet luovatkin juoksuun mukavaa luonnon omaa haastetta
  • Talviretkeillen – ahkiota vetäen, autiotuvissa nukkuen, tulilla istuskellen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talviulkoilun jälkeinen ihana fiilis!

Vastapainona talven viimassa ulkoilulle on tietysti ihania pieniä asioita, joita voi kodin lämpöön päästessään harrastaa. Mikäs sen parempaa kuin kirpsakassa pakkasessa vietetyn päivän jälkeen kietoutua vilttiin, juoda kupponen kuumaa, lukea lempikirjaa, kutoa villasukkia tai vaikka suunnitella tulevia retkiä ja selata kiehtovia karttoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nautitaan yhdessä talvesta! <3

<3 Luontohaastajat Ella ja Kaisa

 

Categories: Yleinen

Tagged as: , , , , , , ,

Vastaa