Uncategorized

LUONTOLIIKUNTAHAASTE

Luonto kutsuu liikkujaa

Eteläisessä Suomessa tiet ja polut alkavat hiljalleen sulamaan, kun aurinko lämmittää ja kevään merkkejä on ilmassa runsaasti. Mikä olisikaan parempi aika innostua aktiivisemmin liikkumaan luonnossa kuin kevätauringon lämmittämät päivät? Tässä kuussa Luontohaaste haastaakin kaikki kuntoilemaan ja liikkumaan luonnossa, sillä siitä tykkää niin kroppa kuin mielikin. Luonto on ilmainen kuntosali, paras vastuksesi ja motivoiva kannustin!

Huhtikuun Luontoliikuntahaaste:
Liiku luonnossa yhdessä tai yksin hiki lentäen tai rauhallisesti kulkien. Kokeile uutta lajia tai starttaa ja esittele vanha lempilajisi talven jälkeen. Liiku kroppa vireäksi ja mieli valoisaksi!

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.14.52WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.14.55

Luontoliikunta edistää terveyttä

Tiedämme, että liikunnalla on monia positiivisia vaikutuksia kehomme toimintaan. Liikunnasta saa parhaimmillaan energiaa ja se edistää terveyttämme, rakentaen kropastamme vahvemman, jolloin jaksamme arjen työt sekä vapaa-ajan puuhat. Liikunta lisää myös mielen hyvinvointia ja vahvistaa positiivista kuvaa itsestämme. Luonnon hyvinvointivaikutukset aletaan tuntemaan nykypäivänä – luonnossa vietetty aika laskee stressiä, tuottaa mielihyvää ja lisää jaksamistamme.

Huhtikuun luontohaasteessa haluammekin yhdistää nämä kaksi tekijää. Liikutaan luonnossa, kukin omalla intensiteetillä ja nautitaan monista hyvinvointivaikutuksista, joita saamme sekä liikunnasta, että luonnosta – luontoliikunnasta.

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.08.34

Onnistumisia ja seikkailuja luonnossa

Luonnossa liikkuessa kohtaamme usein sellaisia pieniä ja ennen kaikkea luonnollisia haasteita, joita arjessa saattaa jäädä puuttumaan. Nämä haasteet kohdatessamme ja ne ylittäessämme koemme erilaisia onnistumisia. Nämä onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä niin lapsille kuin aikuisillekin, yksin ja yhdessä koettuina. Milloin viimeksi onnistuit polulla ylittämään hankalan kohdan tai maastopyöräillessä pääsit tiukan mäen ylös, onnistuit laskeutumaan jyrkkää rinnettä tai uskalsit kavuta kallion laelle ihastelemaan maisemia? Milloin kannustit lastasi, puolisoasi, vanhempaasi tai ystävää reippailemaan yhdessä luonnon keskellä?

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.08.35WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.08.36WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.08.38

Perheet liikkumaan yhdessä

Liikuntatavat luodaan usein jo lapsena. Perheen yhteiset liikuntahetket luonnossa voivat jäädä positiivisiksi ja voimakkaiksi kokemuksiksi ja kantaa siten elämässä pitkälle. Toivommekin, että huhtikuussa näemme myös perheet harrastamassa yhdessä liikuntaa luonnossa. Pyöräily, lenkkeily, uiminen, geokätköily, kiipeily, lenkkeily, hirviöiden metsästys, mikä ikinä onkaan teidän perheen yhteinen luontoliikuntalaji?

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.21.26

Liikuntaa omassa rauhassa vai yhdessä ystävän kanssa?

Ystävän kanssa urheileminen on monille meistä tärkeää. On ihana jakaa harrastus ja sen tuomat hyvät fiilikset ja onnistumiset ystävän tai puolison kanssa. Kokeilkaa uutta lajia tai haastakaa toisenne liikkumaan yhdessä säännöllisemmin. Ystävyys, kumppanuus, kroppa ja mieli kiittää.

Toisille liikkuminen nimenomaan yksin on tärkeää oman pään ja mielen hoitoa. Yksin urheileminen on omaa aikaa, josta ei haluta tinkiä. Kun juoksee yksin keväisessä metsässä, voi antaa ajatusten rullata askelten mukana ja vain keskittyä olennaiseen, siihen, että minun on hyvä olla ja saan toteuttaa itseäni.

Jaa meidän kanssa mikä on juuri sinun luontoliikuntamuotosi. Kerro mikä sai sinut innostumaan lajista ja miksi haastaisit muitakin kokeilemaan lajia. Jaamme mielellämme huhtikuun aikana mahdollisimman paljon erilaisia, innostavia luontoliikuntakokemuksia!

Lähdetään luontoon seikkailemaan, liikkumaan, urheilemaan ja ulkoilemaan yhdessä ja yksin!

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.19.51

WhatsApp Image 2018-04-03 at 19.08.40

Energistä huhtikuuta!

Kaisa ja Ella

 

Kuvat: Jani Niskala

Vastaa