Roskaton kevätretki – aamukahvia ja haahkoja Kuuvan nokassa

Päätin ystäväni kanssa lähteä aikaisen aamun retkelle. Otimme aamukahvit mukaan ja menimme tiirailemaan aamulla herääviä vesilintuja sekä tarkastamaan näkyisikö kyynpesässä liikettä! Päätimme toteuttaa retken roskattomasti. Roskaton retkeily vaatii pientä ennakkosuunnittelua, ja jo kotona kaiken valmistelua, niin ettei sitten retkellä roskaa synny kotiin vietäväksi.

mocarons

heidi2

Roskattoman retkeilyn vinkit:

 • Suunnittele retken eväät jo etukäteen, tällöin voit miettiä miten pakkaat eväät – matkalla kaupassa käymällä mukaan tarttuu usein muoveihin ja kääreisiin pakattuja tuotteita
 • Pakkaa eväät muovirasioihin, joita käytät useamman kerran – vältä muovipusseja, foliokääreitä jne.
 • Ota mukaan retkiruokailuvälineet – vältä kertakäyttövälineitä
 • Keitä kahvi jo kotona ja ota mukaan termariin tai keitä tulilla tuoreet kahvit- roskattomampaa kuin ottaa kahvit matkalla huoltoasemalta
 • Retkelläsi kerää huomaamasi roskat talteen ja vie roskikseen

keväät

eväsrasiat

Eväät

Herkullinen eväsleipä hummuksella, pinaatilla ja punajuurilla
(vegaaninen, gluteeniton)

Valitse lempi eväsleipäsi, itsellä mukaan tarttui maukas kauraleipä. Tee hummus etukäteen ja keitä punajuuret valmiiksi. Me teimme Hummuksen tällä maukkaalla ohjeella. Punajuuria keitetään kokonaisena noin tunnin ajan, jonka jälkeen ne kuoritaan kylmän veden alla, jolloin vältyt suurelta sotkulta.

Levitä leivälle hummusta, laita pinaattia reilusti sekä muutama siivu punajuuria. Rouhi punajuuren päälle mustapippuria ja suolaa.

Pakkaa leivät monikäyttöiseen muovirasiaan.

Nauti leivän kanssa kahvia ja kauramaitoa. Kahvi kulkee termospullossa ja maito muovipullossa.

eväät

Aurinkoista raakapuuroa (2 annosta)
(vegaani, gluteeniton)

2 appelsiinin mehu
1,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1,5 rkl chian siemeniä
2 rkl Siemeniä (pellava, kurpitsa, auringonkukka)
1 banaani
ripaus suolaa
kanelia

Purista appelsiinien mehu ja lisää joukkoon chian siemenet, kaurahiutaleet, ripaus suolaa, ja kanelia. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Aamulla pilko joukkoon banaani ja lisää siemenet sekä kanelia. Pakkaa puuro muoviastiaan.

eväät2

Tee sinäkin roskaton kevätretki herkullisin eväin! Virallista Roskatonta retkipäivää vietetään 19.5.2018!

Terkuin: Roskaton vaelluskummi Kaisa

katselee

2 replies »

 1. Roskattomuus on ehdottomasti hyvä asia.

  Meitä retkeilijöitä on monenlaisia. Itse en muovikippoja suosi koska vievät repusssa turhaa tilaa. Monet eväät säilyvät hyvin voipaperissa ja tyhjäsä leipäpussissa. Voipaperin voi polttaa nuotiossa ja muovisen leipäpussin kierrättää: pussi kulkeutuu repussa kotiin pienessä tilassa eikä paina juuri mitään.

  Ihan uteliaisuudesta; eikö huoltoasemalta ostettu kahvi jäähdy jo ennem kuin on perillä? Ja jäin pohtimaan missä sen voisi edes kuljettaa retkelle mukaan?

  Roskaamattomuus retkeillessä ja muutenkin on tosi tärkeä asia joka tapuksessa, riippumatta miten sen toteuttaa!

  • Moikka, hyviä pointteja ja tosiaan ei ole välttämätöntä pakata muovirasioihin. No samaa olen miettinyt, että kahvi on jo retkellä kylmää, mutta välillä olen törmännyt pahvimukikahvittelijoihin lähiretkillä. Ehkä tulevat vain juomaan kahvit kauniiseen paikkaan. 😊 Mukavia kevätretkiä sinulle!

Vastaa