luonnontuntemus

Tuhti retkeilijän metsäsienikeitto

Repovedellä retkeillessämme ihanat sieniapajat kohtasivat meitä aivan polun vieressä, emmekä voineet ohittaa noita sieniä pursuilevia mättäitä. Mukaan olimme optimistisina ottaneet summittaiset sienikeittoaineet, joista vitsailimme, että jos ei sieniä löydy niin sitten syödään sipulikeittoa. Ei tarvinnut syödä sipulikeittoa, vaan saimme nauttia tuhtia sienikeittoa auringon pilkahdellessa näköalapaikkaamme.

IMG_20180922_121018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainekset:

  • n. puoli pakettia koskenlaskijajuustoa (lopun voi käyttää eväsleipiin)
  • 1sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 prk kermaa
  • kasvisliemikuutio
  • pieni määrä vettä n. 3 dl, jolla voi huuhtoa kermapurkin
  • maun mukaan metsästä löytyviä sekasieniä (meillä keitossa oli herkkutatteja, suppiksia ja lampaankääpää sekä yksittäinen mustatorvisieni)
  • päälle kuivattuja nokkosen siemeniä

Puhdista ja pilko sienet, paista trangian pannulla sipuli, valkosipulit sekä sienet. Kuumenna kattilassa vesi ja kerma, johon sulatetaan kasvisliemikuutio. Yhdistä neste ja sienet. Anna porista hetken aikaa ja lisää koskenlaskijajuusto. Tarkista maku ja nauti!

Keiton kokkailu on paljon kiinni syöjien määrästä ja löytyvien sienten määrästä, eikä se reseptiikka aina ole niin tarkkaa! Näillä aineilla me saatiin maukas keitto, jolla nälkä pysyi loitolla monta tuntia.

IMG_20180921_152515IMG_20180921_153935IMG_20180921_161537IMG_20180921_161814

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s