Kamalan ihana retkipuuro

Ei retkipuuroa ilman lisukkeita

Meistä toinen, Kaisa, on suuri puuron ystävä niin kotona kuin retkilläkin. Ellalla taas on ollut enemmän totuttelemista retkellä puuron syöntiin, vaikka nykyään se meneekin jo ihan hyvällä rutiinilla. Kaiken A ja O lienee puuroon laitettavat lisukkeet. Puuro yksinään on melko mautonta ja alkaa nopeasti kyllästyttämään. Sen lisäksi, että retkipuuron tulee olla tietenkin maukasta, on sen oltava myös ravinnepitoista. Etenkin talvella puuroon voi laittaa reilusti energiapitoisia lisukkeita. Jo viikonkin retkellä on kiva olla aamupuuroissa erilaisia variaatioita, joita sitten vesi kielellä saa odotella jo edellisenä iltana, kun sujahtaa omaan makuupussiin.

DSC03703.JPGDSC03705.JPGDSC03706.JPG

Me kysyttiin, te vastasitte

Me kyseltiin sekä Instagramissa, että Facebookissa seuraajiltamme, mitä he itse laittavat lisukkeeksi puuroon. Vastauksia tuli kattavasti ja kirjavasti. Mahtavaa, että puuroa voi tuunata niin lukemattomin eri tavoin! Tässä muutamia esimerkkejä ja ideoita seuraaville retkille:

PUURO…

 • klassisella voisilmällä
 • raejuustolla ja mustikoilla
 • pähkinöillä, rusinoilla, karpaloilla ja voilla
 • pussikiisselillä (superhelppo ja kevyt lisämauste)
 • Nutellalla tai suklaalla
 • keitettynä kookosmaitoon (kookosmaitojauhe)
 • keitettynä maitoon (maitojauhe)
 • paahdetulla pellavansiemenrouheella, chian- ja auringonkukansiemenillä
 • (pakaste)kuivatuilla marjoilla (karpalot, mansikat, vadelmat jne.)
 • hamppurouheella, nokkosen siemenillä, siemenillä ja marjoilla
 • pähkinäisellä myslillä
 • retkipaikalta löytyvillä tuoreilla marjoilla (puolukat, variksenmarjat, mustikat, ahomansikat, vadelmat jne.)
 • kuivatuilla sienillä (sienet rouheena)
 • kuivatuilla hedelmillä (omena, persikka, aprikoosi, banaani)
 • kanelilla tai kardemummalla
 • Edellisiltana tekeytymään laitettu tuorepuuro

DSC03708.JPGDSC03493.JPG

Kaurapuuro on klassikko, mutta puuron voi tehdä monista eri hiutaleista. Oletko kokeillut vaikkapa tattaripuuroa tai riisihiutaleista tehtyä riisipuuroa retkillä? Näillä saat lisää vaihtelua puurohetkiin.

Puuttuuko listasta sun puurokombo?

Herkullisia puurohetkiä <3

 

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,

6 replies »

 1. Taatelikaurapuuro kuivatuista taateleista, parasta ikinä maidon (jauheesta) kanssa. Kotona rikotaan ja vatkataan käsivispilällä kananmuna/syöjä puuroon hetki ennen kypsymistä. Tulee ihanan kermaista ja pitää proteiinin vuoksi paremmin nälkää. Pellavansiemenrouhe on meillä puurossa perus lisävaruste, lisään sen vaellukselle lähtiessä hiutaleiden sekaan. Viime pitkällä reissulla keitin helmipuuroa maitoon (jauheesta) ja kaveriksi illalla likoaamaan laitetuista sekahedelmistä kiisseli. Oli ihan joulufiilis keskellä kesäkuuta, metrisen hangen keskellä.

 2. Keitetty kananmuna/raejuusto tonnikalan kanssa tai ilman. Ei keveimmät kantaa, mutta hyvää ja pitävät nälän poissa tehokkaasti

Vastaa