Retkeilijän suklaiset proteiinipatukat

Vuosi alkoi vegaanihaasteen merkeissä, kun päätin haastaa itseäni ja opettelin tekemään enemmän vegaanista ravitsevaa, sekä ennen kaikkea hyvää ruokaa. Eteeni sattui proteiinipatukkaresepti, josta muokkailin retkievääksi sopivan herkullisen välipalan. Usein retkille varaan mukaan erilaisia patukoita, mutta nämä lyövät ne kaikki mennen tullen! Haluankin jakaa kanssanne tämän maukkaan patukkareseptin, joka menee ravitsevana herkkuna kahvikupposen kyljessäkin.

Suklaiset proteiinipatukat
Ve,G

  • 2,5 dl siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)
  • 1 dl proteiinijauhetta Vege – kasvisproteiinisekoitus (mulla oli makuna vanilja, jossa makeutuksena stevia)
  • 100 g pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)
  • 100 g tummaa vegaanista suklaata
  • 3 rkl kookosöljyä
  • ripaus suolaa

Hienonna 2 dl siemeniä tehosekoittimessa, mutta älä jauha niitä ihan hienoksi. Siirrä siemenet sivuun. Jauha seuraavaksi taatelit karkeaksi massaksi tehosekoittimella. Laita hienonnetut aineet kulhoon. Lisää joukkoon siemenseos ja kokonaiset siemenet 0,5 dl sekä proteiinijauhe koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sulata suklaa ja pehmennä kookosöljy. Lisää myös ne sekä suola ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pieni vuoka (esim. 20×20 cm) leivinpaperilla. Painele massa tasaisesti ja tiiviisti vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa paloiksi, ja nauti! Säilytä patukat joko jääkaapissa tai tiiviissä purkissa kuivassa ja viileässä paikassa.

Kaisa

2 replies »

Vastaa