#Luontohaaste: Villasukkajuoksu!

Villasukkajuoksu – mitä ihmettä? Siis juostaan villasukat jalassa ulkona, ilman kenkiä? Kuulostaa juuri sopivan hullulta haasteelta tähän upean lumiseen vuoden alkuun. Juoksusta voi myös laajentaa villasukkaretkeilyyn, kunhan muistaa ottaa kuivia vaihtosukkia ja taukojalkineet mukaan!

Tämä haaste on osoitettu kaikille seikkailunhaluisille ja tällä kertaa me haastetaan myös itsemme kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa!

Villasukkajuoksun ensimmäiset Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin tammikuun lopussa 26.1.2019 Orivedellä. Villasukkajuoksun varustuksesta ohjeistetaan näin:

“Villasukkajuoksuun kannattaa varustautua tuplasukilla. Ne pitävät jalat paremmin lämpimänä vaikka vähentävät alustan tuntemusta. Eli alle esim. juoksusukka tai parit tennissukat ja päälle itse villasukka.

Sukka tulee saada pysymään jalassa, sillä villasukat alkavat helposti valua. Jotkut käyttävät hiuslenkkejä tai käännettyjä sukanvarsia pitämään varret ylhäällä.” 

http://www.villasukkajuoksunsm.fi

Lähde siis meidän kanssa kokeilemaan villasukkajuoksua! Uusi elämys voi löytyä vaikka omalta takapihalta 🙂

Kuvissa esiintyvät sukat ovat ystävämme Minnan / Instagramissa @puikkotati käsialaa. Ne ovat Ellan rakkaat retkisukat, joissa on varressa paracord- nauhalla varustettu kiristysosio, jotta sukat pysyy napakasti myös retkeilyhousujen päällä – super kätevää!

Categories: Yleinen

Tagged as: , , , ,

Vastaa