Luontohaaste: Luontomandala

Suomi on pitkä maa ja syksy onkin hyvin eri vaiheissa ympäri maata. Ihan etelässä ruska saapui kunnolla vasta muutama viikko sitten, kun pohjoisessa satelee jo ensilumi. Ruska on merkki luonnon valmistautumisesta tulevaan talveen. Valon ja lämmön vähenemisen myötä puun lehtivihreä alkaa hajota, jolloin esiin pääsevät muut lehdessä piilevät värisävyt. Ruskaisen värivaihtelun päätteeksi puut tiputtavat lehtensä ja rauhoittuvat talvilevolle.

Viimeistään navakoiden syystuulien myötä enää hennosti puissa kiinni olevat lehdet ravistuvat oksilta pois ja leijailevat maahan kauniiksi syyspeitoksi. Nyt on oiva hetki hyödyntää puista tippuneet lehdet johonkin hauskaan!

Ota vastaan luontohaaste ja kokoa syksyisistä lehdistä oma luontomandalasi tai luontotaideteoksesi! Mandala tarkoittaa ympyrää sanskritin kielellä ja symbolisesti sillä viitataan maailman kaikkeuteen eli kosmokseen. Mandalaa on käytetty useissa kulttuureissa eri tavoin, mutta useimmiten se yhdistetään meditaatioon ja keskittymiseen eli mielen harjoittamiseen. Luontomandalan tekeminen onkin ihanaa ja rentouttavaa syksypuuhaa yksin tai ystävän kanssa.

Luontohaaste sinulle <3

  1. Kokoa syksyisestä luonnosta oma luontomandalasi. Käytä mandalaan puista pudonneita lehtiä, metsän sieniä tai muuta mielestäsi kaunista.
  2. Anna luovuuden kukoistaa. Leikittele väreillä, kokeile, rauhoitu, keskity. Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla luonnossa.
  3. Jaa halutessasi kuva toteutuksestasi sosiaalisessa mediassa: Facebookissa tai Instagramissa ja tägää #luontohaaste

Minä otin tämän syksyn luontoaskarteluun avuksi rakkaan kummipoikani. Ensin kysyin mitä hän haluaisi että lehdistä tehtäisiin. Vastaus oli: Transformers Optimus Prime. Yhteistuumin päätimme, että ainakin aloittaisimme vähän helpommasta, päädyimme siis ympyrään. Kummipoikani osoittautui ahkerasti apuriksi taideteoksen rakentamisessa. Omatoimisesti hän päätti kolata lumikolalla tädille ison kasan lehtiä, josta sain valita isoimmat ja sopivimmat luontomandalaamme. Lisäksi lajittelimme lehtiä eri värisiin kasoihin ja näin samalla arvuuttelimme ja opettelimme eri sävyjen nimiä. Tästä mandalasta oltiin yhdessä ylpeitä ja seuraavatkin ohikulkijat ihastelivat ja kehuivat taideteostamme. Kaunis syksyinen muisto ja valokuva jää 🙂 – Ella

Minkälainen on sinun luontomandalasi tänä syksynä?

Categories: Yleinen

Tagged as: , ,

Vastaa