#Luontohaaste: Parhaat eväsleivät löytyvät omasta repusta!

Perinteisempää retkievästä tuskin on kuin eväsleipä! Leipä onkin helpoin retkiherkku, jonka voi tuunata täytteillä aina erilaiseksi. Monesti kuitenkin kuulee, että ihmisillä on sama tuttu ja turvallinen eväsleipä samoilla täytteillä retkestä toiseen. Nyt me halutaankin avata keskustelua ja kuulla mahdollisimman monia erilaisia eväsleipäreseptejä. Me myös jaetaan omat herkkuleipiemme täytteet teille ja kokeillaan uusia ideoita. Tsekkaa alta meidän kaksi eväsleipäreseptiä!

Jaa sun eväsleipäohjeesi #luontohaaste, niin päästään tutkailemaan toistemme reseptejä! Mitä sun eväsleivistäsi löytyy?

Mozarella pesto leivät kylmänä tai kuumana

 • Vaaleaa leipää (meillä oli 100 % kauraleipää)
 • mozarella juustoa
 • vihreää pestoa
 • pinaattia
 • tomaattia

  Voitele leivät pestolla, laita väliin mozzarellasiivu sekä tomaattisiivu sekä muutama pinaatinlehti. Halutessasi kietaise leivät folioon ja kuumenna taukopaikalla nuotiolla. Nämä leivät maistuvat myös kylmänä.

  Muista, että foliota ei voi polttaa vaan pakkaa roskat kotiin vietäväksi!
Leivät pakattuna uudelleen käytettäviin mehiläisvahakääreisiin

Vegaaniset savutofu paprikaleivät

 • Haluamasi eväsleipä (meillä ohuen ohut kaurapala)
 • Kylmäsavutofua
 • vegaanista tuorejuustoa tai margariinia
 • paprikaa
 • suolakurkkua
 • salaattia

  Leikkaa savutofu ohuiksi viipaileiksi ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Voitele leivät tuorejuustolla tai margariinilla ja täytä salaatilla, 2 siivulla tofua, paprika- sekä suolakurkkuviipaleilla.

Categories: Yleinen

Tagged as: , , , ,

1 reply »

Vastaa