Halloumi-munakoiso-hampparit, jotka vievät kielen mennessään

Halloumi- Munakoisohamppari on kesän retkien herkkueväs

Nuuksion retkelle mietimme kivaa ja maukasta retkievästä, jonka valmistaminen on helppoa retkikeittimellä. Pyörittelimme ideoita, kunnes keksimme, että hampurilainen olisi sopiva retkiruoka päiväretkelle. Pohdimme erilaisia kasvispihvejä kunnes idea halloumi – hampparista syntyi. Mikä olisikaan parempi makupari halloumille, kuin pihvinä toimiva paistettu munakoiso. Mausteeksi hiukan tulisuutta ja jugurttikastiukkeen valkosipulisuutta. Ah, tämä hamppari pääsee mukaan päiväretkille, ja se kulkee varmasti mukana myös kesän melontavaelluksille! Hampurilaisen voit valmistaa pannulla ainekset paistamalla tai tulilla grillaamalla. Herkullisen jugurttikastikkeen voit valmistaa jo kotona valmiiksi tai laiskempana päivänä ostaa valmiina.

Ainekset (4 annosta)

 • munakoiso (1 viipale /hampurilainen)
 • suolaa
 • oliiviöljyä
 • 1 pkt halloumijuustoa (2 viipaletta/ hampurilainen)
 • Tomaatti (1 viipale/ hampurilainen)
 • lehtikaalia
 • hampurilaissämpylöitä tai kauraleipää
 • pesto arrabbiataa

Jogurtti-kurkkukastike

 • 1/2 kpl kurkkua
 • 1 kpl valkosipulinkynsi
 • 1/2 dl hienonnettua minttua
 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 rkl sitruunanmehua
 • 2 tl sokeria
 • 1/2 tl suolaa

Valmista kastike kotona tai voit ostaa myös valmiin Tsatsikin mukaan retkelle. Huuhtele ja raasta kurkku karkeaksi. Puristele kurkkuraasteesta nesteet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, hienonna minttu ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Pakkaa kastike tiiviiseen rasiaan.

Retkellä:

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa ja anna munakoison itkettyä. Odotellessa paista Halloumi sekä tomaattiviipaleet. Pyyhi munakoisoviipaleet paperilla ja paista pannulla öljyssä.

Voitele sämpylät pestolla. Lisää sämpylän pohjapuolelle lehtikaalia, jogurtti-kurkkukastiketta, paistetetut munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä 2 viipaletta halloumia. Valuta kastiketta vielä päälle. Aseta sämpylänpuolikkaat kanneksi.

Nauti hampurilanen kauniissa maisemissa!

Categories: Yleinen

Tagged as: , ,

Vastaa