luontohaaste

Helppo retkipizza

Miten olisi pizzahetki vaihteeksi laavulla tai vaelluksen herkkuillallisena? Me kokattiin retkiruokalivessä pizzaa retkikeittimellä ja tässä tulee paljon kysytty resepti:

Pohjan ainesosat:

  • 2 dl gluteeniton pizzajauhoseos (mukana suola)
  • noin ¼ dl öljyä
  • noin 1,5 dl vettä

Täytteet oman maun mukaan, meillä täytteenä oli:

  • Tomaattipyrettä + pizzamaustetta
  • Tuoreita suppilovahveroita ja kanttarelleja pannulla esipaistettuna
  • Aurinkokuivattua tomaattia
  • Fetaa
  • Juustoraastetta

Mausteeksi pinnalle: pizzamaustetta sekä tuoretta rucolaa

Lisäksi paistamiseen:

  • Leivinpaperia
  • Foliota
  • Retkikeitin, jossa säädeltävä lämpö eli esim kaasupolttimella toimiva Trangia
  • Retkikeittimelle soveltuva paistinpannu

Valmistusohjeet

Ennen retkeä: Kaadaa jauhot ja kuivahiiva kestävään pieneen muovipussiin. Pilko ja pakkaa pizzan täytteet sopiviin purkkeihin ja pusseihin. Pidemmälle reissulle tai vaellukselle voit kuivata täytteen aineet. Pakkaa öljy pieneen tiiviiseen pulloon. Päiväretkelle voit ottaa lämpimän veden mukaan termariin.

Retkellä: Lisää jauhopussiin noin 1 dl lämmintä vettä sekä tilkka öljyä ja sekoita taikina pussin sisällä pussia vaivaamalla – lisää vettä ja öljyä tarvittaessa vielä sen verran, kunnes taikina on kiinteää, mutta pehmeää ja irtoaa pussin reunoista.

Anna taikinan kohota pussissa lämpimässä paikassa esim. takin sisällä noin 10 -15 minuuttia.

Ota esiin täytteet. Jos valmistat pizzaa kuivatuista aineista, laita ainekset turpoamaan tilkkaan lämmintä vettä.

Muotoile foliosta pitkiä foliotikkuja ja asettele ne paistinpannun pohjalle, niin että pizzan ja pannun väliin jää ilmatilaa.

Taputtele taikina ohueksi pannun muotoon leikatun leivinpaperin päälle. Voit käyttää taputtelussa apuna leivinpaperipalaa, jolloin taikina ei takerru sormiin.

Kun taikina on taputeltu tasaiseksi aloita paistaminen. Asettele leivinpaperin päällä oleva pizzapohja pannuun foliotikkujen päälle. Muotoile foliosta kansi pannulle. Paista miedolla lämmöllä.

Kun pohja on saanut vähän väriä ja tuoksuu paistuneelle, käännä pizzapohja ympäri. Täytteet laitetaan pizzan ensiksi paistetulle puolelle. Täytettyäsi pizzan aseta foliokansi takaisin ja paista pizzaa pienellä teholla.

Kun juusto on sulanut, on pizza valmis. Ripottele päälle tuore rucola ja nauti.

Herkullisia pizzahetkiä!

2 replies »

  1. Wau, näyttää ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Empä olisi tajunnut noita foliopötköjä laittaa, kiitos tästä. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s