Miten olisi pizzahetki vaihteeksi laavulla tai vaelluksen herkkuillallisena? Me kokattiin retkiruokalivessä pizzaa retkikeittimellä ja tässä tulee paljon kysytty resepti:
Pohjan ainesosat:
- 2 dl gluteeniton pizzajauhoseos (mukana suola)
- 5,5 g / puoli pussia kuivahiivaa
- noin ¼ dl öljyä
- noin 1,5 dl vettä
Täytteet oman maun mukaan, meillä täytteenä oli:
- Tomaattipyrettä + pizzamaustetta
- Tuoreita suppilovahveroita ja kanttarelleja pannulla esipaistettuna
- Aurinkokuivattua tomaattia
- Fetaa
- Juustoraastetta
Mausteeksi pinnalle: pizzamaustetta sekä tuoretta rucolaa
Lisäksi paistamiseen:
- Leivinpaperia
- Foliota
- Retkikeitin, jossa säädeltävä lämpö eli esim kaasupolttimella toimiva Trangia
- Retkikeittimelle soveltuva paistinpannu


Valmistusohjeet
Ennen retkeä: Kaadaa jauhot ja kuivahiiva kestävään pieneen muovipussiin. Pilko ja pakkaa pizzan täytteet sopiviin purkkeihin ja pusseihin. Pidemmälle reissulle tai vaellukselle voit kuivata täytteen aineet. Pakkaa öljy pieneen tiiviiseen pulloon. Päiväretkelle voit ottaa lämpimän veden mukaan termariin.
Retkellä: Lisää jauhopussiin noin 1 dl lämmintä vettä sekä tilkka öljyä ja sekoita taikina pussin sisällä pussia vaivaamalla – lisää vettä ja öljyä tarvittaessa vielä sen verran, kunnes taikina on kiinteää, mutta pehmeää ja irtoaa pussin reunoista.
Anna taikinan kohota pussissa lämpimässä paikassa esim. takin sisällä noin 10 -15 minuuttia.
Ota esiin täytteet. Jos valmistat pizzaa kuivatuista aineista, laita ainekset turpoamaan tilkkaan lämmintä vettä.
Muotoile foliosta pitkiä foliotikkuja ja asettele ne paistinpannun pohjalle, niin että pizzan ja pannun väliin jää ilmatilaa.
Taputtele taikina ohueksi pannun muotoon leikatun leivinpaperin päälle. Voit käyttää taputtelussa apuna leivinpaperipalaa, jolloin taikina ei takerru sormiin.
Kun taikina on taputeltu tasaiseksi aloita paistaminen. Asettele leivinpaperin päällä oleva pizzapohja pannuun foliotikkujen päälle. Muotoile foliosta kansi pannulle. Paista miedolla lämmöllä.
Kun pohja on saanut vähän väriä ja tuoksuu paistuneelle, käännä pizzapohja ympäri. Täytteet laitetaan pizzan ensiksi paistetulle puolelle. Täytettyäsi pizzan aseta foliokansi takaisin ja paista pizzaa pienellä teholla.
Kun juusto on sulanut, on pizza valmis. Ripottele päälle tuore rucola ja nauti.
Herkullisia pizzahetkiä!


Categories: Yleinen
Wau, näyttää ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Empä olisi tajunnut noita foliopötköjä laittaa, kiitos tästä. 🙂
Maukkaita pizzahetkiä! 🤩
Paljonko laitoitte taikinaan hiivaa?
Hei, mitenkäs se puuttuu? Hyvä huomio, puoli pussia kuivahiivaa, ja varmasti vähempikin riittäisi, mut tolla on noussut hyvin. ☺️
Onko ohjeen määrät kahden pitsan pohjaan?