Yhden kattilan pasta – helppo ja maukas retkiruoka

Yhden kattilan pasta eli One pot Pasta on kätevä retkiruoka. Yhden kattilan pastassa kasataan pasta, kastikeainekset sekä vesi yhteen kattilaan ja keitetään kypsäksi. Näin säästyy retkellä tiskiä, ruuanlaitto on simppeliä ja silti syödään maukasta retkiruokaa. Keittämisen aikana on hyvä sekoitella pastaa, jotta se pysyy irtonaisena. Lisäksi vettä kannattaa lisätä tarvittaessa pikkuhiljaa lisää, sillä sopiva määrä nestettä on tärkeää, jotta ruuassa on sopivasti kastiketta, mutta vältetään, ettei nestettä ole liikaa. Tässä siis vesi toimii kastikkeena, eikä sitä kaadeta pois. Etenkin tämä pasta, joka saa makunsa cayannepippurista, tomaatista , oliiveista ja rosmariinista, toimii hyvin niin päiväretken lounaana, kuin pidemmälläkin reissulla. Ohje on myös hyvin tuunattavissa vaelluksen ruuaksi, sillä ainekset on helppo kuivata ja oliivit sekä parmesanjuuston voi napata mukaan sellaisenaan.

Mausteinen kikhernepasta 2 hlö

 • 1,5 valkosipulinkynttä
 • 200 g pastaa
 • 1/2 prk (400 g) kikherneitä (käyttövalmiita)
 • 150 g parsakaalia
 • 0,5 -1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
 • 3 rkl tomaattipyreetä
 • 1,5 tl rosmariinia
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • ½ tl cayennepippuria tai chiliä maun mukaan
 • n. 5 dl vettä
 • Päälle: Rucolaa ja parmesaania
 • 1 kasvisliemikuutio
 • ½ tl mustapippuria
 1. Laita kikherneet, parsakaalit, oliivit, tomaattipyree, rosmariini, cayenne- ja mustapippuri sekä oliiviöljy isoon Trangian kattilaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli mukaan. Lisää vesi, liemikuutiot ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on sopivan kypsää. Sekoita ruokaa muutamia kertoja keittämisen aikana.
 2. Annostele ruoka kahdelle ja lisää annoksen päälle rucola ja parmesanraaste.

4 replies »

Vastaa