Retkeilijän lempeä energiapuuro

Kaupallinen yhteistyö Myllärin

Puuro on perinteinen ja maittava retkeilijän aamiainen. Puuro on siitäkin syystä mahtava aamupala, että sitä voi tuunailla retkeilijän omien makumieltymysten mukaan, sekä lisukkeilla lisätä puuron energiapitoisuutta niin, että se pitää nälän loitolla pidempään. Puuro valmistuu nopeimmillaan lisäämällä joukkoon vain kuuma vesi, mutta parhaimmillaan se on kunnon hiutaleista pehmeäksi keitettynä. Retkiaamuihin usein kaipaa lämmintä syötävää, etenkin jos aamut ovat vielä viileitä. Puuro on lempeää myös vatsalle ja kuidut auttavat vatsaa toimimaan hyvin myös retkiolosuhteissa.

Halusimme keittää puuron, joka hurmaa pehmeydellään ja innostaa kokeilemaan, vaikka tavanomainen retkipuuro ei enää oikein maistuisikaan. Keitimme puuron Myllärin Isoista luomu täysjyvähiutaleista ja haudutimme hiutaleet lempeän kookosmaidon kanssa ihanan pehmeäksi kokonaisuudeksi. Energiaa puuroon saadaan kuivatuista banaanilastuista, pähkinöistä sekä kookosmaidosta ja chiansiemenistä. Kookosmaitojauhe on kätevä ainesosa etenkin vaelluksilla, mutta lyhyemmälle retkelle puuron valmistusta varten voi mukaan ottaa myös kookosmaitoa purkissa, joka toimiikin hyvin lähiretkeilyssä. Mikäli käytät valmista kookosmaitoa, huomioithan tämän nesteen määrässä ja vähennät veden määrää 2 desilitraa. Itse kuivatut banaanilastut ovat ihanan pehmeitä ja antavat aidon banaanin makua paremmin, kuin kaupasta valmiina ostettavat.

Retkeilijän energiapuuro valmistuu trangialla.


Retkeilijän lempeä energiapuuro
2 hlö annos

2,5 dl     Myllärin Luomu Iso Täysjyvä Kaurahiutale       
0,75 dl        Kookosmaitojauhetta (tai  2 dl kookosmaitoa)
1 rkl         Chiansiemeniä                   
0,5 tl        Kardemummaa
0,5 tl         Suolaa
1,5 dl         Kuivattua banaania
0,5 dl        Cashew pähkinöitä
6 dl        Vettä

  1. Pakkaa kotona yhteen tiiviiseen pussiin kaurahiutaleet, kookosmaitojauhe, chiansiemenet, kardemumma ja suola. Pakkaa toiseen pussiin kuivattu banaani ja cashew pähkinät. 
  2. Retkellä lisää retkikeittimen kattilaan kylmä vesi sekä puuroainekset pussista. Odota kunnes puuroainekset ovat kuumenneet ja hauduta sitten puuroa miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia välillä sekoitellen pohjasta asti, lisää tarvittaessa vettä. Lisää puolet kuivatuista banaaneista ja anna vielä porista 2 minuuttia. Tarjoile retkilautaisille ja lisää loput banaanit ja sekä cashew pähkinät puuron päälle koristeeksi.
Pakkaa puuron ainekset jo kotona valmiiksi annospussiin. Myllärinkaurahiutaleista keität täyteläisen puuron.
Retkellä lisää puuro ainekset vetreen ja keitä pehmeäksi puuroksi.
Valmis puuro tarjoillaan kahvin kera retkilautasesta.

Retkillä tärkeää on paitsi riittävä energian saanti ja hyvä ruoka, niin myös maisemat ja retkikohde, joiden äärellä ruuasta saa nauttia. Tämä energiapuuro nautittiin laavuyön jälkeen aurinkoisena aamuna keväisessä linnunlaulussa. Meille aamuihmisinä retken rauhalliset aamut ystävän kanssa rupatellen ja puurosta nauttien ovat usein niitä ikimuistoisimpia, ja mikä onkaan ihanampaa, kuin fiilistellä yhdessä tulevaa retkipäivää! Maistuisiko sulle pehmeä ja energiarikas kookoskaurapuuro?

Luontohaasteen vinkit puuroherkutteluhetkeen:

  1. Käytä laadukkaita kaurahiutaleita puuron keittoon
  2. Varaa aikaa aamuun. Keitä puuroa rauhassa maisemista nauttien
  3. Lisää puuroon reilusti itselle maistuvia lisukkeita
  4. Valitse herkutteluhetkeen kaunis maisema ja hyvä retkiseura
  5. Keitä kuppi kuumaa puuron kaveriksi ja starttaa retkipäivä hyvällä fiiliksellä
Kahvi kuuluu retkiaamuihin.

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,

Vastaa