Helppoa ja hyvää retkiruokaa – Vaeltajan Texmex- kaurapata

Kaupallisessa yhteistyössä Myllärin

Rakastamme hyvää retkiruokaa ja mielellämme näemme sen eteen ripauksen verran extra vaivaa. Huolellisesti suunniteltu, on retkeilyssä usein enemmän kuin puoliksi tehty. Vaellukselle kannattaa varata energiapitoista ruokaa, jotta jaksaa vaeltaa vaihtelevissa olosuhteissa. Sen lisäksi on tärkeää, että ruoka myös maistuu hyvältä, jotta sitä tekee mieli syödä riittävästi. Vaellusruokaa voi valmistaa kokonaan tai osittain kuivaamalla siihen käytettäviä ainesosia, jolloin aterian paino kevenee. Kannattaa myös yhdistellä sekä valmiita kaupan hyllyltä löytyviä ainesosia, että itse kuivattuja aineksia. Tässä olisi edellä mainitulla ajatuksella rakennettu retkiruoka-ateria, josta pääsimme nautiskelemaan melontareissulla saariston kesässä. Mikäs sen ihanampaa kuin asettaa keittiö kalliolle ja hyvän aterian jälkeen nauttia maisemista ja hämärtyvästä kesäillasta.

Retkikeitin ja valmiiksi kotona pakatut ruoka-ainekset kalliolla

Myllärin valmiit Kaura Ateria-ainekset tarjoavat uutta ja mielenkiintoista vaihtelua retkiruokatarjontaan. Kaura-annoksissa on täysjyväkauraa, mausteita sekä vihanneksia. Voit syödä Kaura Ateria-aineksen sellaisenaan keitettynä, lisukkeena ruuan kanssa tai koostaa siitä aterian. Me kokosimme Texmex -patareseptin, joka valmistuu Myllärin ateria-aineksesta, johon lisätään härkistä, paprikaa ja makeaa maissia. Ateria onnistuu niin tuoreista kuin kuivatuistakin aineksista kätevästi retkikeittimellä kahdelle henkilölle.

Tässä reseptissä halusimme yhdistää mausteisen kaurapohjan raikkaisiin vihanneksiin ja härkikseen. Kaikki reseptin ainesosat on helppo kuivattaa vaelluksia varten. Tällä kertaa nautimme aterian viisi päiväisen melontaretkemme viimeisenä iltana. Kajakilla retkeillessä ruuan painolla ei niinkään ole väliä, joten mukaan kajakkiin päätyi ruuan lisukkeeksi tuore avokado sekä limettiä. Lisukkeita ja padan päällisiä voi vaihdella niin retken kuin oman maunkin mukaan.

Kaura ateria-aines sekä kuivatut lisukkeet valmiiksi pussitettuna
Vaeltajan Texmex -kaurapata

2 hlö

 • ½ pussia Myllärin Texmex Kaura Ateria-aines 
 • ½ pakettia härkistä ( kuivattuna 67 gr)
 • 0,5 tl juustokuminaa
 • 0,5 tl savupaprikaa
 • suolaa
 • 2dl pakastemaissia tuoreena tai kuivattuna 40 gr
 • 1dl pilkottua paprikaa tuoreena tai kuivattuna 5 gr
 • tomaattisiivuja tuoreena tai kuivattuna
 • 6 dl vettä

Extrana esim. melontaretkelle tuoreena:

 • 1 avokado
 • 1 limetti

Kuivata ainekset kotona valmiiksi. Pakkaa kuivattu härkis, maissit ja paprika sekä puoli pussia Myllärin Texmex Kaura Ateria-ainesta yhteen minigrip -pussiin. Mittaa samaan pussiin myös mausteet. Pakkaa erilliseen pieneen pussiin kuivatut tomaattisiivut.

Retkellä kaada retkikeittimen kattilaan 6 dl vettä sekä aterian ainekset minigrip -pussista. Sytytä keitin päälle ja keittele ruokaa, kunnes kaura on kypsynyt. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa. Pilko avocado ja purista avocadon päälle limemehua. Annostele Texmex-pata retkilautasille, lisää päälle avocadoa ja kuivatut tomaatin siivut. Nauti maisemasta ja mukavan lämmittävästä ruuasta retkipäivän lomassa.

Kuivaamisen perusteet ytimekkäästi:

 • Kuivattaa voi esimerkiksi uunissa tai kasvikuivurissa
 • Kuivaaminen tapahtuu miedolla lämmöllä ilmavassa paikassa
 • Pilko ainekset ennen kuivaamista samankokoisiksi paloiksi
 • Tarkastele kuivumisen aikana, että kuivattavat raaka-aineet ovat kauttaaltaan kuivia

Vastaa