Tuoretta höyryävää kauraleipää syysretkellä, oi kyllä kiitos!


Yhteistyössä: Myllärin

Miltä kuulostaisi lämmin tuore leipä retkiaamiaisena viileässä syksyisessä kelissä tai iltateen kanssa höyryävä makeahko kauraleipä voilla hämärtyvässä syysillassa? Etenkin pitkillä reissuilla kaipaa välillä tuoretta leipää, ja miksikäs ei leipoisi, sillä leivän ainekset kulkevat helposti mukana vaelluksellakin. Tämä leipä maistuu ihanalta ja on helppo valmistaa retkellä kuin retkellä. Leivän ainekset mitataan ja pakataan pussiin jo kotona. Taikina valmistuu kätevästi pussin sisällä ja leipä paistetaan retkikeittimellä. Leivän maku tulee suomalaisesta kaurasta, makeasta taatelista sekä hyvästä oliiviöljystä. Leivässä on ikäänkuin retkipuuron ainekset, mutta tuoreen leivän herkullisuutta ei voi puurovihaajakaan vastustaa. Tällä leivällä on myös oivallista yllättää retkikaveri retkellä kuin retkellä, ja me herkuteltiin leipää extempore lähiretken eväänä. Ota siis testiin retkellesi helppo kauraleipä, josta tulee ainakin meille vaellusten hittileipä!

Luontohaasteen kauraleipä retkille

Mittaa kuivat aineet kotona valmiiksi tiiviiseen ja ehjään pussiin. Retkellä lisää pussiin vesi sekä öljy ja sekoita ainekset pussin sisällä pussia painelemalla. Anna taikina turvota n. 10 min. lisää vettä tarvittaessa. Taikina saa olla melko löysää. Tee pussin alakulmaan viilto ja pursota pussista suoraan kuumalle retkikeittimen pinnoitetulle pannulle leipänen. Näin et tarvitse paistamiseen öljyä. Painele kostutetuin sormin tai lusikalla leipä n. 1 cm paksuiseksi. Paista pannulla 2 – 4 leipästä folion alla. Paista leipä molemmin puolin. Tarjoile kuumana voilla ja juustolla.

Retkellä leipominen onnistuu mainiosti retkikeittimellä tai tulilla. Keittimestä saa myös uunin, jolloin myös kakkujen, vaikkapa mutakakun, ja esim. sämpylöiden paistaminen onnistuu. Retkellä leipomista voi helpottaa mittaamalla kaikki aineet pussiin valmiiksi ja valitsemalla reseptejä, joissa on aineksia jotka säilyvät hyvin. Vinkkinä leipojalle on, että pussin kylkeen kannattaa kirjoittaa määrät joita kuiviin aineisiin lisätään, näin ei retkellä mene sormi suuhun reseptiikan kanssa eikä tarvitse etsiä reseptiä käsiinsä. Tässä leipäreseptissä kuivat aineet kulkevat pussissa ja tarvittavan öljyn ja vedenmäärä on kirjoitettu pussin kylkeen.

Maukkaita hetkiä tuoreen leivän parissa syksyisillä retkillä!

Vastaa