Herkullinen suklaapuuro antaa energiaa retkille


Kaupallisessa yhteistyössä: Nosht

Kun rakastaa retkipuuroja, tekee mieli myös testailla erilaisia makuyhdistelmiä ja puurojen tuunausta. Usein pidemmille reissuille olen halunnut saada puuroannoksista tuhdimpia ja energiapitoisempia. Tavallisesti kotona laitan aamupuuroihin maapähkinävoita ja rakastan pähkinän makua puuroissa. Maapähkinävoin kuljettaminen retkillä on hankalaa sen tahmaisuuden vuoksi ja kylmillä keleillä se kovettuu, kun taas kesäkeleillä muuttuu notkeaksi sotkien helposti kaiken. Energiaa puuroihin olen lisännyt retkillä kuivahedelmiä ja- marjoja sekä pähkinöitä ja siemeniä puuron joukkoon tai päälle lisäämällä. Nämä ovatkin luotto puuronpäälliseni retkillä. Nyt pääsin testailemaan herkullista uutta Nosht suklaanmakuista pähkinäproteiinia retkipuuroni joukkoon ja löysin loistavan combon kaurasta, päkinäsuklaasta ja kookosmaidosta. Pähkinäinen maku suklaan kanssa on täydellinen. Tämä puuro valmistuu helposti kuuma vesi joukkoon lisäämällä ja on sellainen herkku, joka on päässyt paitsi retkille mukaan, myös iltapuuroksi metsälenkkien jälkeen.

Herkullinen suklaapähkinäretkipuuro

  • 1,5 dl pikakaurahiutaleita
  • 0,5 dl kookosmaitojauhetta
  • 0,5 dl NOSHT – pähkinäproteiini suklaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kaardemummaa
  • 0,5 dl kanelia
  • Päälle kuivattuja tai tuoreita banaaniviipaleita sekä pähkinöitä

Pakkaa ja mittaa kuivat aineet yhteen pussiin jo kotona. Kaada ainekset retkellä lautaselle. Kuumenna vesi retkikeittimellä ja kaada kuumavesi puuroainesten päälle, sekoita huolella. Anna turvota n. 1 minuutti. Lisää puuron päälle makusi mukaan joko tuoreita tai kuivattuja banaanviipaleita sekä pähkinöitä.

Vinkki! Banaaniviipaleiden kuivaaminen on helppoa ja se onnistuu kotona niin uunipellillä kuin kuivurissakin. Viipaloi banaani ohuiksi viipaleiksi ja kuivaa miedolla lämmöllä. Kotona kuivatut banaanilastut maistuvat ehdottomasti paremmilta kuin kaupan valmiit.

Nauti aamupuuro kahvin kanssa makuupussissa! ❤️Proteiinijauheesta on moneen

NOSHT proteiinijauhe pääsee jatkossa mukaan muihinkin retkiruokatestailuihin ja Viimeistä murua myöten blogissa oli juuri niin herkullisen kuuloiset snickersin makuiset proteiinipatukat, jotka lähtevät testiin seuraaville retkille ja polkujuoksuille. Ja Luontohaasteen Retkeilijän suklaiset proteiinipatukat voisivat toimia myös tällä herkullisella pähkinäproteiinilla. Meillä käytössä vaelluksilla ja retkillä sekä polkujuoksulenkeillä on jo pidempään ollut NOSHT vauhtikarkkeja sekä urheilujuomajauheita, jotka maistuvat hyviltä ja mikä parasta ovat vatsaystävällisiä ja suomalaisia.

Herkullisia aamuhetkiä ja maailman puuropäivää, jota tänään vietetään!

-Kaisa

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,

Vastaa