Korvapuustit retkikeittimellä

Kukapa ei korvapuustista tykkäisi? Kotona, töissä, reissussa, RETKELLÄ tai missä vaan! Korvapuustista on paljon erilaisia versioita ja myös retkiolosuhteisiin sitä voi muokata monin tavoin. Voisitko kuvitella, että korvapuusteja pystyy leipomaan ihan alusta saakka myös retkellä?

Nappaa seuraavasta resepti retkipuusteihin ja testaa vaikka seuraavalla retkellä. Tämä resepti soveltuu hyvin myös pitemmälle vaellukselle, sillä kuiva-aineet kulkee kätevästi mukana valmiiksi pieneen pussiin tai rasiaan sekoitettuna ja valmiiseen seokseen lisätään vain vesi ja täytteet. Valmistimme näitä korvapuusteja Scandinavian Outdoorin kanssa Instagramin yhteistyöLIVEssä, joten jos haluat ohjeet videoversiona, niin live-pätkä löytyy myös klikkaamalla tätä.

RETKIPUUSTIT!

Tarvitset:

 • 3,5 dl vehnäjauhoa
 • 2 rkl maitojauhetta
 • lusikallinen sokeria
 • ripaus suolaa
 • 1 dl vettä
 • 5 ml kuivahiivaa
 • 1 dl Biscoff- levitettä
 • lusikallinen kanelia
 • Kaksi kattilaa, jotka mahtuvat sisäkkäin
 • Kansi kattilalle
 • Poltin ja kaasu
 • Kiviä tai foliota kattiloiden väliin
 • Leivinpaperia
 • Muffinsivuokia, silikonisia tai paperisia

Tee näin:

 1. Sekoita kaikki reseptin kuivat aineet jo kotona valmiiksi pieneen pussiin tai rasiaan. Pakkaa haluamasi täytteet mahdollisimman roskattomasti pieniin pakkauksiin.
 2. Retkellä lisää kuivien ainesten joukkoon haalea vesi, ei liian kuuma tai kylmä. Sekoita taikinaa käsin tai pussissa seosta möyhentämällä. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia jossain lämpimässä paikassa, esimerkiksi takin sisällä.
 3. Levitä tai kauli esimerkiksi juomapulloa apuna käyttäen taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle haluamasi täytteet, esimerkiksi tämän reseptin mukaisesti Biscoff-levite ja kanelia.
 4. Rullaa taikina pitkulaksi rullaksi ja leikkaa kuuteen osaan. Aseta palaset muffinsivuokiin, joita kattilan koosta riippuen mahtuu kattilaan 3-6 kerrallaan.
 5. Rakenna retkiuuni: asettele kahden eri kokoisen kattilan väliin pieniä kiviä tai esimerkiksi foliopalloja, jotta kattiloiden väliin jää hieman ilmaa. Pyri säätämään polttimen lämpö melko pienelle ja tasaiselle lämmölle. Paista muffinsseja sisemmässä kattilassa ja asettele kansi päälle.
 6. Paistoaika on noin 30 minuuttia, mutta voi vaihdella suuntaan ja toiseen riippuen esimerkiksi ilman lämpötilasta ja käytössä olevasta keittimestä. Kokeile pullia tikulla tai haarukalla, jotta tiedät kypsyyden. Puustit voivat palaa pohjasta herkästi, joten voit käännellä niitä muutaman kerran paiston aikana ja säätää lämpöä tarpeen mukaan.

Extra: Jos haluat, voit koristella retkipuustit lopuksi vaikka sirottelemalla tomusokeria päälle, esimerkiksi teesiivilää apuna käyttäen!

Makoisia retkiä, aina onpi hyvä syy retkeillä! <3

Categories: Yleinen

Tagged as: , , ,

Vastaa